Bulgaria si Romania, lideri in UE la cresterea preturilor productiei industriale in luna septembrie

PNL

Preturile produselor care ies pe portile fabricilor au inregistrat, in luna septembrie 2019, comparativ cu aceeasi perioada din 2018, o scadere de 0,7% in Uniunea Europeana (UE) si un declin de 1,2% in zona euro, informeaza AGERPRES.

Cu toate acestea, in randul statelor membre, pe primul loc in ceea ce priveste cresterea preturilor productiei industriale s-a aflat Bulgaria, cu un avans de 4,5%, urmata de Romania, unde preturile productiei industriale s-au majorat cu 4,2%, in ritm anual, arata datele publicate, marti, de Eurostat.

De la o luna la alta, in Romania preturile productiei industriale au stagnat, in timp ce atat in zona euro cat si in Uniunea Europeana au crescut cu 0,1%. In luna septembrie 2019 comparativ cu august 2019, preturile productiei industriale au inregistrat cele mai mari cresteri in Grecia (1,2%), Ungaria (0,7%), Belgia si Croatia (ambele cu un avans de 0,5%).

Anterior, Institutul National de Statistica (INS) a dat publicitatii propriile sale estimari care arata ca, in Romania, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au crescut, in septembrie, cu 3,1%, in comparatie cu acelasi interval din 2018. Pe piata interna, preturile productiei industriale s-au majorat cu 4,18% fata de septembrie 2018, in timp ce pe piata externa s-a consemnat un salt de 1,22%, la nivel comparativ. La nivel comparativ, septembrie 2019-august 2019, preturile productiei industriale pe total au crescut cu 0,1%, in conditiile in care pe piata interna indicele s-au diminuat cu 0,04%, iar piata externa s-au majorat cu 0,35%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1