Bulgaria si Turcia au cele mai mari sanse pentru a gazdui o uzina Volkswagen

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Procesul de cautare pentru o locatie unde va fi construita noua uzina Volkswagen din Europa de Est a intrat pe ultima suta de metri si, potrivit agentiei de presa germane DPA, in cursa au mai ramas doar doua tari: Bulgaria si Turcia, informeaza cotidianul Handelsblatt, transmite AGERPRES.

DPA sustine ca o decizie finala nu a fost luata inca dar subiectul se va afla pe agenda reuniunii Consiliului de supervizare de la Volkswagen, programata a avea loc dupa Pasti. Miza este o investitie de aproximativ un miliard de euro. Atat in Bulgaria cat si in Turcia costurile cu mana de lucru sunt mult mai mici decat in Germania.

Insa pentru unii analisti, vizita de saptamana trecuta a presedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, in Bulgaria este un semn ca balanta se inclina in favoarea tarii vecine. Steinmeier a vizitat cu aceasta ocazie cele doua orase din Bulgaria care ar putea gazdui viitoarea uzina: Sofia si Plovdiv. De asemenea, DPA sustine ca un reprezentant de la Volkswagen a vizitat o gradinita in limba germana din Sofia, aceasta fiind unul dintre elementele care sunt luate in considerare atunci cand este selectata o viitoare locatie.

Pe 18 noiembrie, seful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara ca producatorul auto cauta un loc pentru o noua fabrica multibrand in Europa de Est, a carei productie ar urma sa inceapa dupa 2022. Valoarea investitiei este estimata la 1,4 miliarde de euro. La noua unitate din Europa de Est, care ar urma sa aiba 5.000 de angajati, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca, care in prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2