Bulgaria trimite trupe la granita sa cu Turcia

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

soldati trupeMinistrul bulgar al apararii, Nikolai Nencev, a anuntat ca Bulgaria trimite mai multi militari pentru a intari controalele de-a lungul granitei sale cu Turcia si pentru a evita un aflux de refugiati de tipul celui cu care se confrunta vecinii sai, relateaza joi agentia Reuters citata de Agerpres.

”A intervenit o schimbare a situatiei in ultimele zile si este greu de prevazut incotro se va indrepta valul de refugiati, astfel ca suntem pregatiti”, a declarat Nencev miercuri la radioul public BNR.

Cincizeci de militari au fost trimisi la granita si alti 160 ar putea fi desfasurati pana la sfarsitul zilei de joi. Armata bulgara ar putea trimite pana la 1.000 de militari pentru a ajuta politia de frontiera daca va fi nevoie, a mai spus ministrul bulgar al apararii.

Bulgaria, tara membra a Uniunii Europene, dar care nu face parte din spatiul Schengen, a luat masurile respective dupa ce sute de refugiati, in majoritate sirieni, si-au petrecut noaptea trecuta sub cerul liber in apropiere de granita Turciei cu Grecia, foarte aproape de frontiera Turciei cu Bulgaria.

Aproximativ 660 de imigranti au incercat sa treaca frontiera Turciei cu Bulgaria in ultimele 25 de ore, dar ei s-au intors de bunavoie dupa ce-au vazut ca granita este bine pazita, a declarat presei Gheorghi Kostov, un responsabil din cadrul Ministerului de Interne bulgar.

Bulgaria are o frontiera terestra de 259 de kilometri cu Turcia, din care 30 de kilometri sunt protejati de un gard de sarma ghimpata care ar urma sa fie extins.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1