Bulgaria va sacrifica alti 40.000 de porci dupa descoperirea unui nou focar de pesta porcina

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Autoritatile sanitar-veterinare bulgare au anuntat miercuri seara ca vor sacrifica aproximativ 40.000 de porci dupa descoperirea unui nou focar de pesta porcina africana la o ferma din nord-estul tarii, aceasta fiind a doua ferma de porci din Bulgaria unde a fost descoperit virusul pestei porcine africane in mai putin de o saptamana, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Vineri, aceleasi autoritati veterinare bulgare au anuntat ca vor sacrifica circa 24.000 de porci, dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana la o ferma din localitatea Nikola Kozlevo, in regiunea Shumen, nord-estul Bulgariei.

Noul focar de pesta porcina africana a fost descoperit la o ferma din satul Brestak, in apropiere de orasul Varna, a informat miercuri Autoritatea Sanitar Veterinara din Bulgaria, care a adaugat ca a fost instituita o zona de carantina pe o raza de trei kilometri in jurul satului.

Anul trecut, virusul pestei porcine a afectat sase ferme bulgare, fortand autoritatile de la Sofia sa sacrifice peste 130.000 de porci.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *