Bulgaria: Veniturile din turism au urcat in mai la 40 de milioane de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Veniturile Bulgariei din turism au crescut cu 27,2% in mai, la 78,3 milioane de leva (40 de milioane de euro), arata datele Institutului National de Statistica de la Sofia, transmite Novinite, informeaza AGERPRES.

In mai, veniturile obtinute de pe urma vizitatorilor straini au crescut cu 37,6%, in timp ce veniturile de la turistii bulgari au urcat cu 7%.

De asemenea, numarul turistilor din Bulgaria a inregistrat un avans de 20% in mai, la 1,57 milioane. Cel mai semnificativ avans, de 26,4%, a fost consemnat la hotelurile de patru si cinci stele, unde au venit 80% dintre vizitatorii straini si 35,3% din turistii bulgari.

Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, a anuntat recent ca in aceasta vara vor fi adusi in industria turismului angajati din Ucraina, Moldova, Belarus si cativa din Asia. In 2017, numarul angajatilor sezonieri a ajuns la 3.200 si anul acesta ar urma sa se situeze la 5.000 – 5.400, a declarat oficialul bulgar.

Recent, Nikolina Angelkova a afirmat: “Speram sa avem sase milioane de turisti straini in aceasta vara, in perioada iunie-septembrie. Anul trecut am avut 5,3 milioane de vizitatori straini. Tendinta este pozitiva si solida”.

Autoritatile de la Sofia vor sa atraga zece milioane de turisti straini, un obiectiv pe deplin realizabil, sustine ministrul Turismului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2