Bundesbank: Economia Germaniei va fi afectata de epidemia de coronavirus

Extinderea epidemiei de coronavirus reprezinta un risc suplimentar la adresa economiei germane deja slabite, a avertizat Banca Centrala a Germaniei (Bundesbank), transmit DPA si Reuters, informeaza AGERPRES.

“Pe baza actualelor informatii, este posibil ca acest risc sa se materializeze”, a afirmat vineri presedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

El a adaugat, cu traditionala prudenta a guvernatorilor bancilor centrale, ca gradul in care va fi afectata economia germana nu poate fi inca estimat efectiv.

“Per ansamblu, cresterea economiei Germaniei in acest an ar putea fi usor mai redusa decat am previzionat in decembrie”, a declarat Weidmann, referindu-se la prognoza Bundesbank privind un avans al PIB-ului de 0,6% in 2020.

De asemenea, a apreciat Weidmann, epidemia va afecta probabil semnificativ economia Chinei in primul trimestru din 2020, efectul urmand sa se propage si pe plan global.

Impactul economic se va simti in special in Coreea de Sud si in Italia, “dar s-ar putea transmite si catre economia germana”, a afirmat presedintele Bundesbank.

Separat, un purtator de cuvant al Ministerului Economiei din Germania, Steffen Seibert, a anuntat vineri ca Executivul nu intentioneaza in prezent sa adopte masuri de stimulare, dar a adaugat ca va trebui imbunatatit cadrul fiscal.

Impactul economic al coronavirusului nu poate fi estimat cu seriozitate in acest moment, a apreciat Steffen Seibert.

Joi, publicatia Handelsblatt anunta ca Germania ia in considerare un program de stimulare fiscala daca epidemia de coronavirus afecteaza semnificativ economia.

“In prezent, analizam diverse scenarii si masuri de sprijinire a economiei”, a anuntat publicatia de afaceri, citand un oficial.

Economia Germaniei este extrem de dependenta de China, cel mai mare partener comercial al sau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1