Bune maniere: Ce trebuie sa faci atunci cand alegi sa te deplasezi cu taxi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Taxi cab signTransportul in comun face parte din viata cotidiana, fie ca mergem spre serviciu, in vizita sau la un spectacol. In cazul in care mergem la un eveniment unde trebuie sa purtam o tinuta speciala (nunta, receptie), de obicei alegem deplasarea cu un taxi, pentru ca un cuplu in care domnul poarta smoking si papion, iar doamna poarta rochie lunga cu spatele gol ar fi o aparitie cel putin ciudata in tramvai sau in metrou.

Din fericire, sunt numeroase companii de taxi si, in consecinta, numeroase taxiuri, asadar nu ar fi o problema gasirea unuia dintre acestea pentru deplasare. Cu atat mai mult cu cat, acum, comenzile se pot face telefonic sau prin aplicatii pe internet, chiar de pe telefonul mobil.

Singura problema este ca, uneori, atat pasagerii, cat si soferii de taxi uita, nu tin cont sau nu cunosc regulile de comportament in astfel de situatii. In ceea ce priveste pasagerii, trebuie retinut ca, de obicei, clientul nu se aseaza langa sofer, ci pe bancheta din spate, in partea dreapta, pentru a cobori la destinatie mai usor.

Daca e vorba despre un cuplu, barbatul nu se va aseza langa sofer, ci in spate, langa doamna pe care o insoteste, iar aceasta va sta in partea dreapta. O doamna singura nu se va aseza niciodata langa sofer. Daca sunt trei persoane in masina, intre care un domn, acesta va sta langa sofer. Daca sunt trei persoane de sex feminin, in fata va sta persoana cea mai tanara.

Un barbat va urca mereu primul in taxi, daca este insotit de o doamna, pentru a evita o situatie neplacuta. Au existat cazuri in care doamna s-a urcat in taxi, iar soferul a demarat, domnul ramanand pe jos. Uneori, astfel de incidente pot avea urmari grave.

In cazul in care un pasager este fumator, nu este politicos sa-si aprinda tigara daca sunt si alti pasageri in masina. Daca el este singurul pasager, iar soferul este si el fumator, atunci poate fuma, dar numai cu acordul soferului.

Regula este valabila si in cazul soferului de taxi. In niciun caz nu-si va aprinde tigara daca are pasageri in masina. Va cere permisiunea pasagerului sa fumeze, dar daca pasagerul spune ca il deranjeaza fumul de tigara, se va conforma si va astepta pana cand pasagerul va cobori.

Muzica este un alt element care trebuie luat in consideratie, cei mai multi soferi de taxi asculta un post de radio in timp ce conduc, la care se adauga si conversatiile prin statie purtate cu dispeceratul.

Daca acestea din urma sunt firesti, nu la fel este cu muzica. Un sofer de taxi politicos va intreba pasagerul la urcare daca il deranjeaza muzica. In cazul in care raspunsul e pozitiv, va opri radioul. In niciun caz nu va da radioul cu volumul la maximum, ascultand muzica de un gust indoielnic.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2