Bursa locurilor de munca pentru absolventi, in Baia Mare: 263 de persoane selectate in vederea angajarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures a organizat vineri, 18 octombrie, Bursa locurilor de munca pentru absolventi.

Evenimentul s-a desfasurat in Baia Mare la Casa Armatei, str. Hortensiei nr. 1, incepand cu ora 09.00.

Pentru bursa din acest an, AJOFM Maramures a contactat un numar de 210 agenti economici, din care, 38 au raspuns invitatiei, oferind astfel persoanelor interesate, 645 locuri de munca vacante.

Din totalul celor 645 de locuri de munca oferite de catre angajatori, cele mai multe, 584, se adreseaza absolventilor fara studii superioare si 61 celor cu studii superioare.

In ceea ce priveste numarul participantilor, la editia din acest an, au participataproximativ 450 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, care au vizitat standurile angajatorilor si 263 dintre ei au dialogat si au aplicat pentru un loc de munca.

Astfel angajatorii au reusi sa selecteze 263 de persoane in vederea angajarii, din care 40 au primit repartitii si urmeaza sa se angajeze. Din cei 40 someri angajati, 13 persoane sunt cu studii superioare si au fost angajateca si inginer automatist, inginer mecanic, inginer electronist, responsabil cont client, economist gestiune, secretara, etc.
Persoanele cu studii medii,s-au angajat in urmatoarele meserii:lucrator comercial, casier, referent vanzari, sudor, strungar, electrician, operatori productie, etc.

„Domeniile de activitate in care s-au angajat somerii cu studii superioare si cei cu studii medii, sunt:comertulcu ridicata si cu amanuntul in magazine si supermarketuri, fabricareade echipamente electrice, productia de mobila, repararea echipamentelor electronice si optice, fabricarea altor masini si utilaje specifice.

In ceea ce priveste situatia somerilor care au fost selectati in vederea angajarii, acestia sunt monitorizati de catre AJOFM Maramures timp de o luna de zile. La finalul acestei perioade, vom analiza situatia lor de pe piata muncii (angajat/persoana inactiva) a persoanelor selectatede catre agentii economici prezenti la evenimentul de azi.

De asemenea, la Bursa locurilor de munca pentru absolventi au participat reprezentanti ai Cercului Militar Judetean Maramures dar si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Acestia au oferit informatii si detalii tinerilor intre 18 si 27 de ani, care doresc sa urmeze o cariera in domeniul militar (soldati si gradati voluntari, sau vor sa se inscrie scoalade subofiteri de pompieri)”, se arata intr-un comunicat al AJOFM Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2