Bursele sociale restante vor fi achitate elevilor incepand cu prima zi de scoala. Primaria Baia Mare a “uitat” sa mai plateasca vreo … 8 luni de zile

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

La ultima sedinta de Consiliu Local, care a avut loc vinerea trecuta, consilierii locali au aprobat 2.000.000 de lei pentru plata burselor scolare. Ce nu au stiut alesii este faptul ca Primaria Baia Mare a inregistrat intarzieri mari la achitarea burselor de ajutor social, care sunt acordate copiilor.

In acest context, parintele unui elev, in clasa a VI-a, a cerut sprijinul redactiei noastre.

Maria S., parinte: “Fiul meu este elev la Scoala X si nu si-a mai primit bursa de ajutor social din februarie anul in curs. Mai erau intarzieri de 2-3 luni, dar cel tarziu in a 4-a luna primea bani. Va rugam tare mult daca ne puteti ajuta si daca va puteti interesa ce se intampla. In fiecare luna am sunat la Primaria Baia Mare si nu-mi spuneau prea multe, ma amanau de la o luna, la alta.”

Trebuie sa stiti ca aceasta bursa se da familiior cu venituri mici si este de 100 de lei/copil/luna. In 11 iulie, Consiliul Local Baia Mare a aprobat un nou proiect de hotarare cu privire la acordarea acestor burse (vezi link-ul de mai jos).

Este iandmisibil ca Primaria Baia Mare sa acumuleze restante fata de acesti elevi, mai cu seama ca “ne dorim” sa fim o Capitala a Tineretului. Asa cum angajatii unitatii administrative, de la edil in jos, isi iau lunar salariile, iar alesii locali indemnizatiile, si acesti copii trebuie sa-si primeasca putinii banuti, la timp.

Daniela Bazarea, consilier local PER: “Privind problema ridicata cu privire la intarzierea achitarii burselor de ajutor social pentru elevi, putem spune ca e un motiv real de ingrijorare acest lucru si nu este o abordare corecta din partea autoritatii locale fata de elevii care beneficiaza de acest drept, un drept care trebuie sa li se plateasca lunar conform hotararilor de Consiliu Local si reglementarilor legale.”

Am ales astazi, 2 septembrie, la intamplare o scoala pentru a vedea care este situatia. Am ales sa nu divulgam numele directorului, care a avut disponibilitatea de a sta de vorba cu noi, pentru ca acesta sa nu intampine dificultati in viitor.

Director, Scoala Generala: “La nivelul institutiei noastre exista aproximativ 20 de copii, care beneficiaza de aceasta bursa de ajutor social, cu toate ca dosarele sunt mai multe. Astazi ne-a comunicat Primaria Baia Mare ca am primit 15.000 de lei. Platim restantele si vedem cu cat ramanem si speram ca la urmatoarea rectificare bugetara sa fim prinsi pentru a putea onora platile catre elevi si pe mai departe.”

Elevii vor putea intra in posesia acestor bani restanti incepand cu prima zi de scoala.

Ana AVRAM

Baia Mare: Au fost aprobate bursele pentru elevi. Vezi aici, sumele

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *