Busoi: PNL trebuie sa ii recastige pe cei care au crezut in vechiul PNL, in vechiul PDL

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Partidul National Liberal trebuie sa-i recastige pe toti acei romani care au avut incredere in vechiul PNL, in vechiul PDL, care au votat la prezidentialele din 2014 candidatul liberal, pe Klaus Iohannis, si care sunt impotriva PSD, a declarat joi europarlamentarul Cristian Busoi, candidat la sefia formatiunii liberale, informeaza AGERPRES.

“Exista in momentul de fata mai multe candidaturi, mai multe viziuni despre PNL. Viziunea mea este aceea ca PNL trebuie sa-i recastige pe toti acei romani care au avut incredere in trecut in vechiul PNL, in vechiul PDL, au avut incredere si au votat candidatul PNL la alegerile prezidentiale, pe domnul presedinte Iohannis, sunt impotriva PSD si s-au manifestat la inceputul acestui an iesind in strada, dar in decembrie 2016, din cauza unor erori de strategie si de mesaj a vechii conduceri a PNL, nu au venit sa sustina PNL.

Acesti romani, acesti oameni, asteapta un partid de centru-dreapta, un partid unit, un partid care sa le raspunda exigentelor. Vorbim de oameni care au alte asteptari decat electoratul stangii de la clasa politica, de la administratie, vor mai multa eficienta, vor mai multa corectitudine, vor mai multa transparenta, vor mai multa cinste si vor ca sa existe decidenti politici si in administratie care sa vorbeasca mai putin si sa faca mai multe lucruri pentru romani”, a spus Cristian Busoi, la Sibiu, intr-o conferinta de presa, inaintea prezentarii motiunii cu care candideaza la sefia partidului, intitulata “PNL — partidul viitorului”.

In opinia sa, cei care au viziuni de centru-dreapta asteapta un PNL care sa-si asume cu mai mult curaj politici de centru-dreapta, “de la sustinerea mediului de afaceri, mediului privat si reducerea unor dezechilibre pe care acum actuala putere PSD le adanceste prin politicile in domeniul salarial si in domeniul taxelor”.

“Asteapta, de asemenea, (…) masuri concrete in economie, in sanatate, in educatie, si, cel mai important, o viziune despre viitorul Romaniei ca tara care-si va urma drumul sau european si proatlantist si nu va fi dat inapoi de tot felul de initiative din domeniul justitiei sau din alte domenii pe care le are actuala guvernare PSD. Pentru toti acesti romani PNL trebuie sa vina cu o schimbare, cu o noua viziune, trebuie sa vina cu o improspatare a leadership-ului politic, cu oameni care nu trebuie sa fie neaparat noi, dar care sa nu poarte cu ei nici multe dintre tarele trecutului si care sa vina in intampinarea celor care au avut incredere si care trebuie sa aiba in continuare incredere in PNL”, a aratat Busoi.

Potrivit acestuia, “cel mai important obiectiv este acela de a castiga alegerile prezidentiale din 2019, cu un scor bun la ceea ce inseamna repriza dinaintea alegerilor prezidentiale, alegerile europarlamentare”.

“Credinta mea este ca daca PNL nu va castiga alegerile prezidentiale Romania va fi dominata total de stanga de PSD. Toate eforturile si toate progresele care s-au facut in ultimii ani pot fi puse sub semnul intrebarii, iar anul 2020 se va arata extrem de dificil pentru dreapta si pentru PNL, care in lipsa unei victorii simbolice si importante la alegerile prezidentiale va ramane la fel de divizata si cu sanse putine de a restabili echilibrul si de a conduce Romania, dupa urmatoarele alegeri locale si parlamentare”, a declarat el.

Cristian Busoi candideaza alaturi de la Ludovic Orban si Viorel Catarama pentru sefia PNL la congresul partidului programat sa se desfasoare in aceasta luna la Bucuresti.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2