BVF SIGHET – Angajări masive la stat. Cine este angajatorul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Se fac angajări masive la stat în perioada care urmează. Doar că angajările se fac pentru un timp anume, după care respectivii angajați vor fi puși pe liber, adică concediați. Se fac angajări și la Biroul Vamal de Frontieră Sighet, printre altele. Zilele trecute, Autoritatea Vamală Română a anunțat că va relua la începutul lunii septembrie 2022, procedura de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcțiilor publice.

„Procedura vizează 194 de posturi dintre care:  22 posturi din cadrul aparatului propriu al Autorității Vamale Române, 25 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale București, 92 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, 11 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj și 44 posturi din cadrul Direcției Regionale Vamale Galați. Pentru ocuparea posturilor candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale prevăzute de art.465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare și condițiile specifice în ceea ce privește deținerea avizului psihologic.

Proba scrisă va consta în rezolvarea unui test grilă care va cuprinde întrebări din bibliografie și tematică. Concursul se va organiza la sediul Autorității Vamale Române și la sediile Direcției Regionale Vamale București, Biroului vamal de frontieră Constanța, Direcției Regionale Vamale Iași, Direcției Regionale Vamale Cluj și Direcției Regionale Vamale Galați, urmând ca locația să fie stabilită și anunțată ulterior, pe site-ul www.customs.ro, la rubrica INFO PUBLICE/ Concursuri”, precizează Autoritatea amintită.

„În opinia noastră măsura angajării pe o perioadă limitată în timp nu este una eficientă, având în vedere faptul că pregătirea lucrătorilor vamali presupune o perioadă îndelungată de timp iar la momentul ajungerii acestora la nivelul competenţelor necesare, ei vor fi obligaţi să plece din sistem.

Precizăm că situaţia actuală a deficitului acut de personal a fost cauzată de numeroasele disponibilizări şi reorganizări efectuate de-a lungul timpului, numai în anul 2011 numărul total fiind redus cu o treime. În prezent există încă posturi vacante în cadrul celor 3060 de posturi prevăzute, iar din acestea trebuie spus că doar câteva sute sunt alocate la frontieră. Prin comparaţie în Polonia, o ţară de aproximativ două ori mai mare ca suprafaţă şi populaţie, există un număr de 15 mii de posturi, iar în Bulgaria, o ţară pe jumătate atât ca locuitori cât şi teritoriu, există un număr de 3400 angajaţi în Vamă.

Problema actuală a traficului sporit existent la frontierele României nu va fi rezolvată prin angajarea temporară a câtorva sute de salariaţi, fiind necesare în schimb, o reanalizare a schemei de personal şi achiziţia cât mai grabnică a aparaturii de control (scannere)”, spune preşedintele Sindicatului Meridian, Voinea Negoiţă.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole