C.C.I. MARAMUREȘ & B.P.C.E. ROMA: Seminar online despre oportunitățile de afaceri în Italia

Camera de Comerț și Industrie Maramureș în colaborare cu Ambasada României în Republica Italiană și Biroul de Promovare Comercial-Economică Roma (B.P.C.E. Roma) vă invită să participați Online (ZOOM), în data de 8 iunie 2023, în intervalul orar 11 :00 – 12 :00 (ora României), la seminarul ce va avea ca obiectiv prezentarea oportunităților de afaceri din Italia. Evenimentul se adresează atât companiilor care au stabilit deja relații de afaceri pe piața din Italia, cât și celor interesate să identifice oportunități de colaborare în această direcție.

Din program:

Mesajul de bun-venit al dnei ambasador Gabriela Dancău;

Mesajul de bun-venit al dlui președinte al C.C.I. Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș;

Italia: Prezentare generală a relațiilor economice bilaterale și a oportunităților de afaceri – prezentare susținută de Iulia Schnecker, Ministru consilier.

Rolul BPCE de sprijinire a companiilor românești interesate de piața Italiei. Climatul de business din nordul Italiei – prezentare susținută de Simona Mărăscu de la Biroul de promovare Comercial-Economică Milano.

Sesiune întrebări & răspunsuri

Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face la următorul link: https://forms.gle/8m4reyxeMW1MxUB19

Italia are a 3-a cea mai mare economie din Uniunea Europeană și a 8-a la nivel mondial. Este, totodată, al 2-lea mare producător industrial european și a 3-a mare piață de consum din UE, cu o populație de aproximativ 59 de milioane de locuitori, la care se adaugă cca. 65 de milioane de turiști străini  în fiecare an. După o contracție de 9% în 2020 din cauza pandemiei Covid-19, economia Italiei a crescut cu 6,7% în 2021, reușind să revină în 2022 la nivelul pre-pandemie în urma unei majorări de 3,7%.

Piața Italiei este exigentă, exclusivistă și se bazează pe principiul calității. Este renumită pentru influența și calitatea ridicată a produselor din sectoare precum producția de automobile, de echipamente și utilaje industriale, industria alimentară sau design-ul vestimentar. Nivelul de deschidere al economiei italiene către exterior este ridicat, Italia fiind un importator net de materii prime și bunuri semifabricate, care susțin o industrie de prelucrare dinamică, și un exportator important de produse finite de calitate înaltă.

Începând cu anul 1997, relațiile dintre România și Italia se derulează în cadrul unui parteneriat strategic consolidat. Anul trecut, Italia a fost al 2-lea partener comercial  al țării noastre (cu schimburi comerciale record de 19,5 miliarde euro), a 2-a destinație a exporturilor românești, a 2-a piață de origine a importurilor în România și al 5-lea investitor străin în România, cu un capital de 3 miliarde de euro în cca. 20.000 de companii active.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu