UPDATE: Ca la noi, la nimeni: Taragotul lui Dumitru Farcas, furat din fata Ateneului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: Duminica, un barbat care spune ca se intorcea de la jogging a descoperit instrumentul pe o banca de pe Bulevardul Basarabia din Capitala si l-a predat anchetatorilor. Acestia au luat amprente si au fotografiat instrumentul, apoi au trimis cateva fotografii familiei Farcas, pentru recunoastere, scrie romaniatv.net.

Artistul maramuresean Dumitru Farcas a fost jefuit chiar inainte de concertul aniversar organizat in cinstea lui Gheorghe Zamfir la Ateneul Roman.

S-a intamplat sambata in jurul orei 17:45 de minute, in fata Ateneului Roman. Alaturi de alti artisti, a intrat in Ateneu, iar langa microbuz a ramas doar soferul, scrie stirileprotv.ro.

”Smecherii astia care iti arata unde sa parchezi si iti fac semn si cutare, si cutare, ei au vazut masina cu numar de Cluj si a intrat in atentia lor. Dupa ce noi am intrat cu grupul de studenti, l-a luat unul pe sofer, ploua si l-a dus sub o copertina un pic mai la distanta si atunci ala a operat imediat”, povesteste artistul cu mahnire.

De 55 de ani, Dumitru Farcas canta la acelasi taragot pe care tine minte ca l-a cumparat de la un bunic din Sighetul Marmatiei. Echivalentul unei viori Stradivarius, dupa unii muzicieni, taragotul interpretului roman este un Stowasser original, vechi de 100 de ani. Instrumentul este unic si nu poate vandut cu usurinta, spune Dumitru Farcas care are un mesaj pentru hoti.

”Ma gandesc la baietii astia care l-or luat, ca poate pana ieri, alaltaieri si ei au fost admiratori ai lui Dumitru Farcas. Eu ma revansez si nu vreau sa le fac niciun rau. Tot ce am facut in viata asta, tot e legat de acest instrument”, spune el.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2