CĂ TOT E LA MODĂ – Ce amenzi riscați dacă vă faceți baltă de pește fără autorizații

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dacă te apuci de unul singur și îți faci o baltă pentru pește, ar fi bine să te gândești de două ori. Efectuarea de lucrări de amenajare a unei bălți fără să soliciți și să obții actele de reglementare prevăzute de legislația de mediu este sancționabilă. Potrivit Legii nr 292/2018 , este interzisă realizarea proiectelor aflate sub incidența acestei legi, fără obţinerea deciziei etapei de încadrare/acordului de mediu şi a aprobării de dezvoltare.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei, pentru persoane juridice și se aplică şi sancţiunea complementară de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială. Cheltuielile totale pentru efectuarea lucrărilor de desfiinţare şi aducerea terenului la starea iniţială sunt suportate de titularul proiectului. Încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă de la 15.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 150.000 lei la 200.000 lei, pentru persoane juridice”, precizează Garda de Mediu.

În Maramureș au fost puține reclamații în acest sens, conform declarațiilor făcute de către Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș: „Am avut o reclamație la Satu Nou de Jos, ne-am dus și am stopat lucrările pentru că omul nu avea toate avizele. Nu sunt prea multe reclamații pe această speță, însă oamenii trebuie să știe că sunt necesare acte de la Apele Române și de la Agenția pentru Protecția Mediului. Noi nu putem intra în curtea omului decât dacă avem o reclamație, că eu nu am de unde să știu că omul și-a făcut în spatele casei baltă de pește„.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole