CAB l-a eliberat sub control judiciar pe milionarul Justin Paraschiv

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri eliberarea sub control judiciar a milionarului Iustin Paraschiv, arestat preventiv intr-un dosar de evaziune cu produse din carne, conform Agerpres.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis pe 9 noiembrie 2013 arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Iustin Paraschiv, acuzat de o evaziune fiscala de peste 10 milioane de euro cu produse din carne.

Initial, pe 1 noiembrie 2013, un complet de judecatori tot de la instanta suprema hotarase ca Iustin Paraschiv sa fie cercetat in stare de libertate, insa un alt complet a admis recursul DNA si a schimbat prima decizie.

Iustin Paraschiv, prezent in Top 100 cei mai bogati oameni din Romania, conduce impreuna cu sora lui, Carmina Paraschiv, un grup de firme din domeniul producerii si comercializarii produselor alimentare.

El a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru initiere, constituire sau aderare la un grup infractional organizat si evaziune fiscala, firmele sale fiind acuzate ca au adus un prejudiciu statului de peste 50 de milioane de lei (10 milioane euro).

Procurorii sustin ca Iustin Paraschiv face parte din gruparea formata din oameni de afaceri romani si de origine araba, condusa de Moubarak Mahmoud Sleiman, care a pus la punct un amplu mecanism prin care se eluda plata unor taxe catre bugetul de stat prin comercializarea de produse din carne, folosind societati comerciale de tip fantoma.

Un rol important in aceasta retea il detine grupul de firme Carmistin, ce ii apartine lui Iustin Paraschiv, sustin anchetatorii.

Acestia au descoperit ca firma Carmistin SRL a fost implicata in circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societati comerciale avand sedii sociale in diferite tari ale Uniunii Europene cum ar fi Ungaria, Bulgaria si Grecia, sau societati comerciale cu sediul social in Romania, la care asociati si administratori sunt in general cetateni de origine araba.

Din grupul Carmistin fac parte mai multe companii, folosite de Justin Paraschiv in aceste circuite evazioniste: SC Carmistin SRL cu sediul in Mizil si Bucuresti; SC Uncom Food Market SRL cu sediul in satul Fulga, judetul Prahova (firma unde actionar este Andreea Tiganila, insa este controlata de Justin Paraschiv); SC Bioland Processing SRL cu sediul in Campina; SC Ana&Cornel SRL cu sediul in Mizil (Prahova); SC Pajo Holding SRL cu sediul in satul satul Ciresanu, comuna Baba, judetul Prahova; SC Noua Invest SRL; SC Ladrisi Group SRL cu sediul orasul Babeni, judetul Valcea; Best Meat International KFT si Frigo Erd, ambele inregistrate in Ungaria.

ANAF a descoperit ca firmele controlate de Iustin Paraschiv erau implicate intr-un circuit evazionist, prin care, in acte, produsele apareau ca fiind achizitionate din Olanda, Germania, Franta si alte tari din spatiul comunitar, dupa care erau aduse in Romania si apoi livrate in Ungaria la cele doua firme, Best Meat International KFT si Frigo Erd, controlate tot de Justin Paraschiv.

In realitate, produsele ramaneau in Romania si erau descarcate in depozitele firmei Carmistin SRL.

Tot in acte apareau produse ca fiind achizitionate din state din vestul Europei, trecute apoi prin cele doua firme din Ungaria, destinatari fiind firme din Bulgaria sau Grecia, controlate de ceilalti membri ai gruparii, insa carnea ajungea de fapt tot in depozitele din Romania.

Prin aceste operatiuni fictive, firmele lui Iustin Paraschiv se sustrageau de la plata unor taxe catre bugetul de stat, in special TVA.

Procurorii au calculat ca numai pentru anul 2011 societati de tip fantoma au furnizat marfa catre Carmistin SRL in valoare totala de 139.821.946 lei, iar suma pentru care nu s-a platit TVA este de 33 milioane lei.

Concluzia anchetatorilor este ca grupul de firme Carmistin a actionat in cursul anilor 2011-2012 in mod unitar si coordonat folosind circuite comerciale fictive formate din societati fantoma in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate statului, prejudiciul fiind de 50.282.077 lei (33.571.510 lei in anul 2011 si 16.710.567 lei in anul 2012).

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2