CAB: Traian Basescu a fost colaborator al fostei Securitati. Decizia nu e definitiva

Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri ca fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu a fost colaborator al fostei Securitati. Decizia nu este definitiva.

In vremea cand era student la Institutul de Marina, Basescu ar fi dat note informativwe despre cetateni straini si colegi, dar sustine ca nu stia ca toate acestea au de a face cu Securitatea.

La ultimul termen, in 5 septembrie, Basescu a reluat afirmatiile conform carora nu a colaborat cu fosta Securitate.

„Trebuie sa ma apar, avem puncte de vedere total diferite eu si CNSAS-ul. Vom vedea, ne va mpaca un al treilea, judecatorul”, a spus fostul presedinte.

Intrebat daca o decizie defavorabila i-ar crea probleme de imagine, Traian Basescu a raspuns: „Categoric”.

In ceea ce priveste legatura sa cu Petrov, numele conspirativ sub care ar fi colaborat, Basescu a declarat: „Hai sa vedem procesul, nu as vrea sa fac declaratii inaintea procesului, il lasam sa se desfasoare si vedem”.

El a reluat afirmatiile conform carora nu a fost colaborator al Securitatii.

Dosarul in care CNSAS cere constatatea calitatii de colaborator a lui Basescu a fost inregistrat la sfarsitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucuresti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care contine descrierea documentelor gasite in diverse dosare despre Traian Basescu, copii ale notelor informative, atat olografe, cat si cele redactate de ofiterul de Securitate in urma discutiilor cu „sursa”, istoricul dosarului si corespondenta dintre diverse institutii.

De la momentul depunerii dosarului, in presa au aparut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Basescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormari sub numele de cod Petrov.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca nu exista un angajament semnat de el nici in dosarul inscriptionat cu numele sau si nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici in dosar si nici pe microfilm nu exista documente scrise de el sau chitante care sa reprezinte plati efectuate de fosta Securitate catre el si prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator. El a negat ca ar fi dat Securitatii informatii sub numele Petrov.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole