Cabana și domeniul turistic Mogoșa reincluse în circuitul turistic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cabana Mogoşa, situată la poalele Munţilor Gutâi, lacul din vecinătate şi terenul adiacent au reintrat în circuitul turistic local şi naţional după ce o perioadă lungă de timp fostul proprietar al domeniului a restricţionat accesul turiştilor şi activităţile de relaxare, a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Baia Sprie, Alin Bîrda.

“Am trecut printr-o perioadă complicată, o perioadă în care majoritatea turiştilor erau derutaţi de administraţia domeniului turistic Mogoşa care restricţiona accesul iubitorilor de natură în zonă. (…) În luna mai, cabana şi întreg domeniul turistic au fost preluate de o altă firmă, iar în urma parteneriatului dintre primărie şi noii acţionari s-a convenit că autoritatea locală administrează lacul, iar societatea privată administrează cabana Mogoşa, parcările şi infrastructura din jurul lacului. Din acest moment, turiştii români, dar şi cei străini care vin de obicei în perioada iernii vor avea posibilitatea să se bucure din nou de una dintre cele mai populare zone ale Maramureşului”, a spus Alin Bîrda.

Potrivit acestuia, administraţia oraşului Baia Sprie intenţionează să modernizeze spaţiile aflate în gestiune de pe domeniul turistic Mogoşa.

“Primăria Baia Sprie va contribui pe parcursul anului 2021, în etape, la transformarea acestui obiectiv turistic prin amenajarea spaţiilor aflate in patrimoniul nostru, al oraşului Baia Sprie, drept parte a parteneriatului de colaborare stabilit de comun acord cu noii proprietari pentru a reda staţiunii frumuseţea de odinioară”, a spus Alin Bîrda.

La baza staţiunii Mogoşa se află Lacul Bodi, telescaunul de acces pe pârtia de schi Mogoşa, iar pe versantul Mogoşa (1.245 metri altitudine) se află releul de radio televiziune naţională, mereu căutat de iubitorii de fotografie montană.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

2 Comments

  1. Razvan

    “La baza staţiunii Mogoşa se află Lacul Albastru”

    Mai informati-va.. confundati locatia…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2