CADASTRU ÎN MARAMUREȘ – Localitățile unde au fost depistate probleme

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pentru fiecare din cele 62 UAT-uri eligibile din județul Maramureș a fost alocată o sumă de 160.000 lei pentru a încheia contracte de prestări servicii pentru lucrări de înregistrare sistematică în baza Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Potrivit datelor furnizate de către OCPI Maramureș, din cele 62 UAT-uri eligibile, 56 UAT-uri au semnat contracte de finanțare, din care doar 39 UAT-uri au semnat contracte de prestări servicii (44 contracte de prestări servicii) pentru un număr de 142 sectoare cadastrale cu un număr estimat de 21.336 imobile cu o suprafață de 10.253,7205 ha.

„Această etapă de finanțare are termen de finalizare luna ianuarie 2023. Pentru această etapă de finanțare (care este în curs de execuție) a fost modificat prețul care se va deconta pentru cadastrarea fiecărui imobil. Pentru calculul acestei valori se va ține seama de gradul de dificultate al reliefului, destinația terenului, daca are sau nu geometrie în baza de date e-terra și dacă este sau nu în zonă de carte funciară veche. În cursul anului 2021, în județul Maramureș, în cadrul PNCCF de realizare a cadastrului sistematic pe sectoare cadastrale, au fost recepționate 11.468 imobile aferente la 84 sectoare cadastrale situate în 19 UAT-uri cu o suprafață de 4.869,4383 ha”, precizează OCPI Maramureș.

În ce privește lucrările de cadastrare sistematică pe întreg UAT-ul, anul trecut s-a finalizat recepția contractului pentru UAT Cupșeni, unde au fost recepționate 19.777 imobile cu o suprafață de 8059,8571ha, fiind prima comună din județul Maramureș unde s-au finalizat lucrările de cadastrare sistematică pentru întrega suprafață.

„De asemenea mai sunt în execuție lucrări de cadastrare sistematică pe întreaga suprafață pentru 6 UAT-uri, în diverse etape de cadastrare,  respective UAT Recea: lucrarea este în recepția aferentă livrării 2 – etapa 2 refacerea 1. Sunt încărcate în e-terra un număr de 11821 imobile, UAT Fărcașa – lucrarea este în recepția aferentă livrării 2 – etapa 2 refacerea 1. Sunt încărcate în e-terra un număr de 10086 imobile, UAT Satulung – lucrarea este in recepția aferentă livrării 2 – etapa 2 – refacerea 0. Sunt încărcate în e-terra un număr de 12801 imobile, UAT Dumbrăvița – lucrarea a fost respinsă la prima depunere datorită deficiențelor constatate și este în curs de refacere. Număr de imobile estimate: 12801 imobile. Urmează UAT Săcălășeni – în curs de execuție – fază finală. Nr imobile estimate: 11000 imobile, UAT Poienile de sub Munte – în curs de execuție. Nr imobile estimate: 10500 imobile”, arată OCPI Maramureș într-un raport pe anul 2021.

Mai spunem doar că în vederea încheierii unor contracte de prestări servicii pentru cadastrarea integrală este în curs de desfășurare, la ANCPI, o licitație pentru 7 UAT-uri din județul Maramureș. Este vorba despre Ardusat, Gârdani, Sălsig, Mireșu Mare, Valea Chioarului, Coroieni și Suciu de Sus.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2