Caderi de zapada record, inregistrate in statiunile montane din Australia

Reclame home 1
Reclame home 1

Statiunile dedicate sporturilor de iarna din Australia au beneficiat de caderi de zapada record pentru actualul sezon hibernal din emisfera sudica, luni, spre incantarea practicantilor de schi si snowboarding din statele aflate in estul acestei tari, informeaza Xinhua, transmite AGERPRES.

Snowy Mountains din statul New South Wales (NSW) si Alpine National Park din statul Victoria au inregistrat weekendul trecut cele mai mari caderi de zapada din actualul sezon hibernal, gratie unui fenomen ce a fost denumit „The Blizzard of Oz” de catre Susie Diver, director de comunicare al statiunii turistice Thredbo din New South Wales.

„Oamenii sunt foarte incantati, e cea mai mare ninsoare din tot sezonul. E multa zapada proaspata, este exact ce iubesc practicantii de schi si de snowboarding”, a declarat Susie Diver, luni, pentru Xinhua.

In doar trei zile, un strat de peste 115 centimentri de zapada s-a acumulat in Thredbo, iar in Mt Hotham din statul Victoria stratul de zapada acumulat in 24 de ore a fost de aproximativ 80 de centimetri.

Peste 830.000 de persoane viziteaza Snowy Mountains in fiecare an, din care 16.000 sunt turisti veniti din strainatate, potrivit statisticilor intocmite de Destination NSW.

August este o luna foarte aglomerata pe partiile din Australia, intrucat pasionatii de sporturi de iarna vor sa profite cat mai mult de ultima luna a sezonului hibernal din emisfera sudica.

Desi practicantii de sporturi de iarna si managerii din statiunile montane australiene sunt incantati de recentele caderi de zapada, autoritatile i-au avertizat pe localnici si turisti, cerandu-le sa dea dovada de prudenta atunci cand se deplaseaza spre regiunile muntoase.

Nicki Kyriakou, directorul regional al Victoria Roads, a anuntat luni ca mai multe drumuri au fost inchise in statul Victoria din cauza furtunilor de zapada.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole