Cainii ucisi pe pasunea localitatii Remeti au disparut. Primarul din Mires spune ca “Bondi” a tras cu arma si dupa o femeie de etnie rroma. Omul nu e la prima abatere

Reclame home 1
Reclame home 1

Proprietarul cainilor ucisi sambata trecuta spune ca patrupedele nu au fost gasite, in acea seara, de catre politisti la locul faptei. Oamenii legii au fotografiat doar darele de sange. Pe de alta parte, primarul din Miresu Mare spune ca acest responsabil de vanatoare nu ar fi la prima abatere. Acesta ar fi tras cu arma dupa o femeie.

Catalin Chis, proprietar caini: “In acea seara, de 2 ianuarie, am sunat la 112. A venit politia. Cand au ajuns acolo nu au mai gasit cainii. Duminica, 3 ianuarie, au venit de la Politia Maramures. Am facut o plangere penala. Vreau sa mai precizez faptul ca, cei doi caini omorati nu erau in cautare de hrana. Acestia se aflau la 150 m in spatele turmei de oi si aveau jujelele la gat.”

Pe pagina lui de Facebook, Catalin Chis a scris ca Andrei Muresan, responsabilul fondului de vanatoare din zona Remet pe Somes, dupa incident, a ramas cu masina blocat in zapada.

“(…) Din pacate cainii au fost luati de domnul Muresan care a coborat din padure (unde a ramas blocat in zapada) dupa incident! Se vad urmele cum au fost tarati pe zapada spre drum. (…)”

Contactat telefonic, primarul din Mires a declarant pentru ZiarMM.ro faptul ca nu este pentru prima data cand se intampla asa ceva in zona respectiva.

Ioan Maties, primar Mires: “Mai bine nu l-as fi cunoscut (n.r.-vorbeste despre Andrei Muresan, responsabil fond de vanatoare). Eu l-am intrebat ce probleme are deoarece comportamentul lui nu este in regula si nici modul in care vorbeste cu oamenii. A tras cu arma dupa o femeie de etnie rroma si astia (n.r.-se refera la politisti) au inchis ochii…nu au avut suficiente probe, nu stiu ce au facut…El a avut probleme si cu fostul primar din Somcuta…Trebuia sa fie fara arma de mult…E teroare acest om…”

Primarul a mai precizat ca la aceasta ora se incearca sa se schimbe legea:

“Noi incercam sa schimbam acum legea. Mie, acest om, mi-a spus in fata ca atunci cand eu ies din casa el este proprietar, de fapt, pe pamantul meu. Si atunci ce ne mai miram…Legea vanatorii ii permite asa ceva. Legea vanatorii este peste Constitutia Romaniei. Nu se respecta dreptul de proprietate. Proprietar pe pamantul meu, astazi, este “Bondi”, asa este “ciufulit” de catre localnici (n.r.-se refera la responsabilul fondului de vanatoare). La ora actuala acesti responsabili au mai mare putere decat proprietarii de drept ai terenurilor si padurilor. Poate sa mearga oricand la orice ora pe pamantul altuia sa vaneze, sa strice culturile si nimeni nu-i poate face nimic. Efectiv il ajuta legea, sa faca aproape ce vrea el.”

In acest context, Catalin Chis face un apel pe Facebook in care solicita ca proprietarii de caini omorati sa i se alature: “Am primit foarte multe mesaje de sustinere, dar si de la proprietari de caini care au avut aceasi soarta cu ai mei! Va rog sa imi trimiteti un mesaj in privat toti cei care ati avut probleme de aceasta natura sau cunostinte cu numele, adresa si numar de telefon. Ne vor ajuta sa intocmim un dosar care sa fie prezentat autoritatilor ca sa se stie ce se intampla pe acest fond de vanatoare!”

Andrei Muresan a fost contactat insa nu a raspuns la telefon.

Va reamintim faptul ca in seara zilei de 2 februarie, la ora 17.00, trei focuri de arma i-au facut pe localnicii din Remeti sa tresalte in casele lor. Atrocitatea s-a petrecut pe pasunea localitatii Remeti. Doi caini, care pazeau oile, au fost executati fara mila de catre o un barbat, vanator de meserie, spun localnicii.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole