Calauze ucrainene si migranti asiatici, depistati la frontiera cu Ungaria

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au depistat sapte cetateni straini, proveniti din Bangladesh, Vietnam si Sri Lanka, care, calauziti de catre patru ucraineni, intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.

Cei sapte sunt cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cei patru cetateni ucraineni care ii calauzeau pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Actionand in baza unor informatii, la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de responsabilitate. Astfel, aproape de miezul noptii, politistii de frontiera satmareni au identificat, pe directia comunei Paulian, judetul Satu Mare, doua autovehicule care se deplasau spre frontiera cu Ungaria. La un moment dat, unul dintre autovehicule, o autoutilitara marca Mercedes, a parasit drumul national, indreptandu-se spre localitatea Dacia situata in apropierea frontierei de stat.”

Imediat s-a luat masura interceptarii autovehiculelor in cauza in vederea identificarii conducatorilor auto.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Masinile au fost oprite si s-a stabilit ca soferii erau doi cetateni ucraineni, cu varste de 30 si respective 26 de ani. De asemenea, in autoutilitara oprita la control se mai aflau ca pasageri alti doi cetateni ucraineni, precum si sapte barbati de diferite nationalitati fara documente de identitate asupra lor. Deoarece, persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona respectiva, s-a luat masura conducerii lor, precum si a autovehiculelor in cauza, la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.”

Din primele verificari, s-a stabilit ca cei sapte migranti sunt cetateni din Bangladesh, Vietnam si Sri Lanka, cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani. Acestia au fost preluati si transportati pana in zona de frontiera de catre cei patru cetateni ucraineni cu scopul de a-i calauzi in vederea trecerii ilegale a frontierei de stat in Ungaria. Cetatenii asiatici intentionau sa ajunga intr-un stat din spatiul Schengen.

Drept urmare, ucrainenii sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru trafic de migranti, iar celelalte sapte persoane pentru savarsirea infractiunii de tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei de stat.

In continuare, cercetarile sunt desfasurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, iar fata de cei patru cetateni ucraineni judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *