Calea ferata si padurea din zona Barajului Macarlau, in pericol – Prefectul a solicitat punerea in siguranta a barajului, pentru prevenirea unei calamitati pe Valea Vaserului

Valea Vaserului este din nou la un pas de calamitate. Din cauza eroziunii regresive la o noua viitura, exista pericolul ruperii barajului si producerii de pagube la calea ferata si padurea din apropiere. Numai ca autoritatile locale nu dispun de fondurile necesare pentru efecturarea de lucrari in zona.

Astfel, prefectul Sandu Bombonel Pocol a dispus, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, ca specialisti din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor sa efectueze, pana la finalul saptamanii o expertiza tehnica a barajului.

De asemenea, prefectul a cerut specialistilor sa propuna lucrari care sa fie realizate, in regim de urgenta, pentru punerea in siguranta a barajului Macarlau. Sumele necesare pentru executarea acestor lucrari vor fi solicitate printr-un proiect de Hotarare de Guvern de la Ministerul Mediului si Padurilor.

radio galaxia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu