Calin Bota: Datoria publica a statului a ajuns la peste 35 miliarde de euro

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Presedintele PNL Baia Mare, Calin Bota, a afirmat ca datorita publica a Romaniei a ajuns la peste 35 de miliarde de euro si ca statul continua sa se imprumute mai mult si mai scump.

“Sa nu uitam  ca inflatia a ajuns la 5,2%, ROBOR-ul la trei luni va depasi in curand 3%, precum si faptul ca datoria publica a statului a ajuns la peste 35 de miliarde de euro. Aceste cifre incep sa se regaseasca in traiul de zi cu zi al romanilor, iar acestia nu mai pot fi mintiti de PSD si ALDE care sustin ca in tara curge doar lapte si miere.

In ultimii doi ani, actuala coalitie de guvernare a indatorat Romania cu peste 24 de miliarde. Pentru aceste datorii, romanii au platit anul trecut dobanzi de 9,8 miliarde lei, iar anul acesta sunt programate dobanzi de peste 11,3 miliarde lei. Ne imprumutam mai mult si mai scump din cauza unui guvern incapabil sa faca investitii si sa atraga banii europeni”, a spus Calin Bota, intr-o conferinta de presa.

El a mai precizat, in contextul depunerii unei motiuni de cenzura de catre PNL, ca actualul guvern nu este interesat de constructia autostrazilor.

“De asemenea, stim cu totii ca exista mari probleme in ceea ce priveste infrastructura, ca actualul guvern nu este interesat de constructia autostrazilor, pentru ca vrea sa-i tina pe romani in saracie, asa cum a recunoscut recent ministrul transporturilor.

Un motiv important pentru introducerea motiunii de cenzura il reprezinta atacurile succesive la adresa unor institutii precum DNA si DIICOT, dar si faptul ca modifica legislatia penala pe repede-inainte, fara dezbateri si consultari, agenda Puterii fiind asemanatoare cu cea a unui grup infractional organizat”, a adaugat liberalul.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2