Calin Bota: “Sunt cateva miliarde de lei care sunt datorate operatorilor economici si administratiilor locale pentru proiectele aflate in implementare pe PNDL”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PNL Baia Mare, Calin Bota, a oferit cateva date despre situatia financiara in care se afla tara in acest moment.

De exemplu, liberalul a aratat ca la nivelul bugetului asigurarilor sociale exista un deficit de 2,9 miliarde lei. In plus, statul are datorii de miliarde de lei catre operatori economici si administratii locale.

“Credem ca este important ca si noi sa le transmitem cetatenilor acele informatii care dor. Ii dor pe cei care s-au aflat pana astazi la guvernare si care au ascuns toate aceste neajunsuri sub pres. Este important de stiut faptul ca in acest moment, la bugetul asigurarilor sociale este un deficit de 2,9 miliarde de lei la nivelul lunii septembrie, in conditiile in care acest buget a fost fundamentat in momentul adoptarii legii bugetului asigurarilor sociale, pe excedent bugetar.

Este, de asemenea, important de stiut ca sunt cateva miliarde de lei care sunt datorate operatorilor economici si administratiilor locale pentru proiectele aflate in implementare pe PNDL, vestitul PNDL cu care PSD-ul s-a batut cu pumnul in piept de un an de zile si in care sumele nu au fost bugetate la nivelul facturilor acceptate.

Partidul National Liberal va identifica resursele necesare acoperirii acestor datorii pe care statul le are in acest moment catre diversi beneficiari, fie ei persoane fizice sau juridice. Toate acestea se traduc intr-un deficit la bugetul general consolidat de 2,84% la nivelul lunii octombrie”, a declarat Calin Bota, intr-o conferinta de presa.

Liderul liberal a mai vorbit si despre faptul ca la nivelul Ministerului Agriculturii, ajutorul de stat pentru motorina a fost bugetat si achitat doar pentru trimestrul unu, iar sumele necesare (circa 400 milioane lei) pentru trimestrele doi si trei nu exista in buget.

Nu in ultimul rand, statul trebuie sa ramburseze TVA inca de anul trecut catre operatorii economici, obligatiile insumand aproape cinci miliarde de lei. Calin Bota a mai mentionat pe aceasta tema ca sumele au inceput sa fie rambursate zilele trecute. Presedintele PNL Baia Mare adaugat ca liberalii vor incerca sa gaseasca resursele pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2