Călin – „călugărul amant”, acuze la adresa IPS Teodosie. E vorba de scandalul cu deputatul PSD Aurel Bălășoiu

Arhiepiscopia Tomisului reacționează public în scandalul sexul în care este implicat deputatul PSD Aurel Bălășoiu. Într- postare oficială pe rețelele de socializare, Arhiepiscopia Tomisului spune: „Referitor la acuzele aduse IPS Teodosie de către Cristi Călin, numit în presă “călugărul-amant”, facem următoarele precizări: IPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului”.
„Dacă cineva acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii. Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, spun oficialii Bisericii.
Fostul călugăr, Cristi Călin, denunțătorul deputatului acum ex PSD Alexandru Bălășoiu, a acuzat mai mulți ierarhi din Biserica Ortodoxă că ar fi întreținut relații sexuale cu bărbați. Acuzele au fost aduse la adresa Teodosie – Arhiepiscopul Tomisului, Varsanufie – Arhiepiscopul Râmnicului, Calinic – Arhiepiscopul Argeșului și Visarion – episcopul de Tulcea.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu