Calin Stefan Pop (PSD): Costurile cu munca in industria IT nu vor creste

Guvernul Romaniei si-a respectat promisiunea de a oferi angajatorilor din industria IT o solutie functionala, astfel incat costurile acestora cu forta de munca sa nu creasca. Mai mult, Guvernul a scutit de impozit si salariatii din IT cu studii medii. Toate acestea arata ca Guvernul acorda prioritate dezvoltarii industriei IT din tara noastra, este de parere consilierul judetean PSD, Calin Stefan Pop.

Prin Ordonanta de Urgenta propusa, Guvernul va scuti angajatorii din industria IT de surplusul aparut in urma transferului contributiilor sociale, pentru categoriile de salariati care erau scutite de plata impozitului pe venit – cum era cazul salariatilor din IT cu studii superioare (alaturi de sezonieri, cercetatori si persoane cu handicap grav).

”Pentru aceste categorii nu s-a putut aplica o diminuarea a impozitului pe venit de la 16% la 10% (pentru ca ele deja avea impozitul 0%), care sa compenseze cresterea valorii nominale a contributiilor sociale. Drept urmare, Guvernul a venit cu solutia de a-i scuti pe angajatori de surplusul aparut, fara ca acest lucru sa afecteze contributiile pentru pensie ale angajatilor.

Mai mult, a intrat deja in vigoare masura prin care sunt scutiti de impozitul pe venit si salariatii IT cu studii medii – nu doar cei cu studii superioare care erau scutiti pana acum. Toate aceste politici arata ca, pentru Guvernul Romaniei, valorificarea potentialului de dezvoltarea a industriei IT reprezinta o directie prioritara”, a declarat Calin Stefan Pop, consilier judetean PSD Maramures.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1