Call to action (VIDEO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Poate ca nu suntem parintii lor. Dar asta nu inseamna ca nu sunt ai nostri.

Acesta e unul din gandurile actorului Victor Rebengiuc, spuse cu voce tare, dupa ce am vizitat impreuna un centru de plasament de tip vechi, o institutie, un orfelinat – spuneti-i cum vreti voi. Cert e ca, intr-un astfel de loc, copiii cresc fara copilarie. Fara iubire. Fara afectiune. Fara parinti.

Imagineaza-ti cum ar fi fost sa fii crescut tu asa. Imagineaza-ti cum ar fi ca propriii tai copii sa creasca asa. Greu te poti gandi la un blestem mai crunt.

De asta am tot inchis institutii in ultimii 22 de ani. De asta le inchidem si acum. Pentru ca asta inseamna ca toti acei copii pe care-i luam de acolo, ajung in familii, sau in medii familiale. Pentru ca nici un copil nu ar trebui sa creasca fara dragoste parinteasca.

Nu timpul le rezolva pe toate, ci oamenii. Voi.

Actorul Victor Rebengiuc, la cei 86 de ani ai sai, ne lasa acest testament: o Romanie in care chiar si copiii inca institutionalizati sa ajunga in familii si in medii de tip familial: Inapoi la parintii lor, la asistenti maternali, in adoptie, in plasament familial, sau in case de tip familial.

Asta facem noi, impreuna cu partenerii nostri. Ca sa pui si tu umarul, trimite sms cu textul HOPE, la 8844. Te costa 2 Euro si un pic de timp. Mai sunt 6.500 de copii in institutii. Putem sa-i ducem acasa. Sa-i scoatem din cosmar.

Stefan Darabus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *