Camera de Comert si Industrie Maramures a lansat editia 2019 a catalogului “Repere economice maramuresene”

home camp2
home camp2
home camp2

Camera de Comert si Industrie Maramures a lansat Editia 2019 a catalogului ”Repere economice maramuresene”. Acesta cuprinde in cele 75 de pagini ale sale o analiza realizata pe tendinta indicatorilor economici din domeniile cercetare, dezvoltare si high-tech, industrie, constructii, servicii, transporturi, comert, turism, agricultura, silvicultura si pescuit.

”Repere economice maramuresene” ofera o imagine reala si foarte apropiata de realitate a situatiei economice la nivelul judetului Maramures. Informatiile utilizate provin de la Institutul National de Statistica, TEMPO-online, Oficiul National al Registrului Comertului, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si alte surse publice, respectiv baza de date proprie a institutiei camerale.

Lucrarea ”Repere economice maramuresene” cuprinde date despre profilul economic teritorial, Produsul Intern Brut, exporturi, importuri, resursele de munca, o statistica a intreprinderilor, date despre autorizatii de construire eliberate pentru cladiri, despre principalele culturi agricole, specii de pom, categorii de animale, indicii productiei ramurii agricole si volumul de lemn recoltat. De asemenea, lucrarea mai include o prezentare a judetului, respectiv a Camerei de Comert si Industrie Maramures.

Florentin-Nicolae Tus, presedinte CCI Maramures: ”Camera de Comert si Industrie Maramures si-a propus sa publice acest breviar anual, pentru a veni in sprijinul celor interesati de indicatorii economici ai judetului cu un instrument de lucru ce ofera date precise despre starea economica a Maramuresului. Lucrarea se va gasi atat la Biblioteca Nationala cat si la Biblioteca Judeteana, iar membrii Camerei de Comert si Industrie Maramures si toti cei care reprezinta comunitatea mediului de afaceri o vor primi gratuit. Este o lucrare de care speram sa se foloseasca antreprenori, potentiali investitori, misiuni diplomatice si mai ales reprezentanti ai autoritatilor publice, pentru a-si fundamenta anumite decizii in ceea ce priveste strategia economica a judetului.

Comparativ cu cifrele de la nivel regional si de la nivel national, putem spune ca tendinta indicatorilor economici este una pozitiva, de crestere. Evolutia economica a judetului se inscrie intr-un trend manifestat de altfel si la nivel national. Mai este un indicator care ne spune destul de multe si care ar trebui analizat mai in detaliu. E vorba de profilul economic teritorial dupa coeficientul de localizare. Acesta ne indica principalele ramuri care in ultimii ani au inregistrat o crestere si ne indica de asemenea, ramurile emergente cu potential de crestere pe perioada scurta.”

CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE MARAMURES

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *