Camera Deputatilor: Centrele de detentie vor face un raport social pentru persoanele care mai au 3 luni de pedeapsa

Reclame home 1
Reclame home 1

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 202 voturi pentru si 47 abtineri, o propunere legislativa potrivit careia centrele de detentie vor fi obligate sa realizeze un raport social personalizat catre Agentia pentru ocuparea fortei de munca pentru persoanele care mai au de executat trei luni din pedeapsa, in scopul reintegrarii lor pe piata muncii, informeaza AGERPRES.

Proiectul de lege completeaza art.165 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, avand in vedere „instituirea obligatiei centrelor de detentie de a realiza un raport social personalizat catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru persoanele care mai au de executat 3 luni din pedeapsa privativa de libertate”.

„Centrul educativ, respectiv centrul de detentie, inainteaza catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca din unitatea administrativ teritoriala in care isi are domiciliul persoana internata un raport social personalizat , pentru persoana care mai are 3 luni pana la implinirea termenului la care acesta dobandeste vocatia de a fi liberata”, prevede proiectul.

Acest text de lege contribuie la „reintegrarea pe piata muncii a persoanelor care au executat o pedeapsa privativa de libertate”, a apreciat deputatul PSD Oana Florea, initiator al proiectului.

Camera Deputatilor este for decizional.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole