Camera Deputatilor: Proiectul privind acordarea tichetelor pentru plata „after school”, adoptat tacit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

deputatiPlenul Camerei Deputatilor a adoptat tacit, miercuri, propunerea legislativa pentru modificarea Legii Educatiei Nationale care prevede acordarea unor tichete in valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul „Scoala dupa scoala” pentru elevii de pana in clasa a IV-a inclusiv, informeaza Agerpres.

In dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor, deputatul liberal Raluca Turcan a facut un apel catre toate partidele parlamentare sa urmareasca proiectul la Senat si sa-l voteze, astfel incat Guvernul sa poata sa aloce bani in legea bugetului de stat pe anul viitor.

„Programul ‘Scoala dupa scoala’ poate ajuta un milion de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric in vederea formarii educatiei si supravegherii copiilor din invatamantul primar. Acest proiect poate sa sprijine sute de mii de familii care nu au cu cine sa isi lase copiii dupa finalizarea orelor de curs”, a spus Turcan.

Valoarea tichetului este stabilita in functie de indicatorul social de referinta si se indexeaza anual cu indicele de inflatie. El reprezinta un ajutor pentru fiecare elev si cuantumul acestuia va acoperi, integral sau partial, costurile scolii sau ale organizatiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii dupa finalizarea lectiilor, se arata in expunerea de motive.

Tichetul se acorda pe baza unei cereri din partea parintelui sau reprezentantului legal al copilului si se realizeaza pentru fiecare in parte, la sfarsitul fiecarui an scolar sau la momentul inscrierii la scoala. Programul „Scoala dupa scoala” este asigurat din finantarea de baza, se mai arata in documentul citat. Scolile sunt cele care deconteaza serviciul.

Proiectul ar urma sa intre in vigoare incepand cu anul scolar 2016 — 2017. Proiectul a fost initiat de deputatii PNL Raluca Turcan si Claudia Boghicevici.

Camera Deputatilor este primul for legislativ sesizat, decizia finala apartinand Senatului.

Termenul pentru dezbatere si vot final — 19 octombrie — fiind depasit, propunerea legislativa se considera adoptata, in conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constitutie si ale art. 113 din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2