“Camionul de Craciun” trece prin sase judete. Si Maramuresul a fost inclus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 21.000 de cadouri jung in acest weekend la copii din sase judete din nordul tarii, in cadrul actiunii “Camionul de Craciun” organizata de asociatiile “Die Johanniter” (Cavalerii Ioaniti) din Germania si “Tasuleasa Social” din Bistrita, in baza unei colaborari incepute in urma cu 16 ani, relateaza Agerpres.

In cursul serii de joi, cele 17 tiruri incarcate cu cadouri si plecate din Germania in a doua zi de Craciun au ajuns la Bistrita si Cluj-Napoca, iar vineri dimineata acestea au pornit pe rutele prestabilite din judetele Cluj, Salaj, Maramures, Suceava, Mures si Bistrita-Nasaud, potrivit informatiilor publicate pe pagina de socializare a Tasuleasa Social.

Actiunea de distribuire a celor 21.400 de cadouri pregatite de catre colaboratorii “Cavalerilor Ioaniti” din Germania este sprijinita de toate institutiile subordonate Ministerului Afacerilor Interne din judetul Bistrita-Nasaud.

Fiecare “Camion de Craciun” este insotit de o echipa de voluntari, care ajuta la distribuirea pachetelor, copiii si parintii acestora fiind anuntati in prealabil la ce ora sa se prezinte la scoala din localitatea de domiciliu pentru a primi cadourile.

Pachetele contin, in general, dulciuri, alimente neperisabile, produse de igiena, jucarii si rechizite.

O parte din cadouri va ajunge, in luna ianuarie, la copii din Republica Moldova, din raionul Glodeni infratit cu judetul Bistrita-Nasaud, fiind al doilea an in care actiunea “Camionul de Craciun” este organizata si peste Prut, relateaza Agerpres.

Asociatia “Tasuleasa Social” a lansat si o provocare bistritenilor, aceea de a se mobiliza, la fel cum se intâmpla in Germania, pentru a cumpara cadouri pentru copiii din Republica Moldova, astfel incât sa dubleze numarul pachetelor care vor ajunge acolo prin intermediul “Cavalerilor Ioaniti”.

In acest an, Asociatia “Die Johanniter” sarbatoreste 25 de ani de la infiintare, iar in ultimii 16 ani, prin intermediul “Tasuleasa Social”, a venit cu cadouri de Craciun in România, prima data in judetul Bistrita-Nasaud, dupa care actiunea s-a extins si in alte judete.

Foto: Bistriteanul

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1