Campania “DERO” continua cu Gamela Sociala! Chereches cerseste voturile sarmanilor

Campania de imagine a primarului Catalin Chereches nu are limite. Inculpatul prins cu spaga in brate a mai dat o lovitura, vizand voturile unor asistati social, pe care ii va hrani de acum cu lingurita de serviciu. De la bugetul local, evident, indiferent de costuri. In urma cu cateva zile, pozand in mare iubitor al chivernisirii banului public, Chereches a pus suflet pentru aproximativ 100 de sarmani (vreo 50, in acte) si s-a aratat dornic sa ofere o masa calda persoanelor defavorizate aflate pe lista scurta a asistentei sociale baimarene.

Toate bune si frumoase, numai ca proiectul a fost inventat in urma cu vreo 20 de ani de un ONG local, care l-a dus, cu bune, cu rele, cu de toate, pana in ziua de azi. Si ce s-a gandit binefacatorul tuturor pamantenilor? Ca numai bine se va mula el pe programul altora si isi va insusi roadele. Argumentul? Taie finantarea ONG-ului si reduce cheltuielile la buget. Hai sa nu… Tocmai ce a trecut vremea premierelor, iar pe asta nu o mai crede nimeni. Cand vine vorba de bani, chiar nu e cazul sa il punem pe Chereches sa stranga punga. Stim cu totii cate parale face.

Din comunicatul, destul de curajos pentru un ONG al carui presedinte il felicita cu sticle de vin pe primar, chiar de ziua sa, spicuim ca lantul iubirii s-a rupt pe undeva, iar Chereches nu este tocmai mangaiat pe crestet pentru initiativa sa.

„Nu intelegem motivul prin care primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, om care a participat si incurajat serviciile cantinei sociale si dezvoltarea primului Restaurant Social din Romania, precum si a activitatii de ‘masa pe roti’ a renuntat la mentinerea acestei activitati”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Impresionanta schimbare de directie. Din partener strategic, tinta mediatica. Pai, ce nu intelegeti, domnilor ONG-isti? Cu 11 lei, cat cheltuiati (cu bani de la bugetul local) pentru cele doua mese pe zi, cu transport asigurat la domiciliul persoanelor nevoiase, Chereches nu pupa niciun vot. Puteati hrani un milion de guri cu banii astia, ca la fel de mult ar fi contat in economia preamaririi inegalabilului conducator cu suflet nepereche.

Asa, cu logistica proprie, cu cadre provenite din randul functionarilor cu frica de Dumnezeu si de a nu fi dati afara, cu vesela inscriptionata vizibil CATALIN CHERECHES, sa vada tot asistatul social care e mana ce il hraneste, cantina sociala pe roti va deveni parte integranta a campaniei cherechesiene de spalare pe creier si manipulare pe banii nostri.

Asteptam cu nerabdare selfiurile obraznice si galeria foto cu primarul in rolul mesianic de ghiftuitor sef al saracilor, in camasa alba, de in, turnand sarmanilor o gamela de crumpli cu grostior dietetic de supermarket. Desigur, oamenii nu vor remarca diferenta dintre baiatul ONG-ist, venit cu sufertasul, si Cherechesul zambaret, fiind convinsi ca s-a schimbat doar retetarul, trecandu-se pe dieta impusa de prefectul nutritionist Vasile Moldovan, recent absolvent al scolii culinare de vara.

Putem deveni pentru o clipa seriosi, domnule Chereches? 11 lei pentru doua mese pe zi, avand inclus transport la domiciliul a 50 de beneficiari? Asta a fost cheltuiala pe care ati redus-o din bugetul public? Asta va durea foarte tare? Banii astia nu va ajungeau sa va tipariti poza in ziarul platit din bugetul Primariei? De aici o sa luati 5 mii lei sa dati pentru scoala doctorala? Si tot de aici ii veti plati pe asistat-socialii care va vor ridica elogii scrise in spatiul mediatic?

Cat o sa faceti economie la bugetul NOSTRU, bugetul BAIMARENILOR? Cat veti reduce din 11 lei? 1 leu, maxim 2? Hai sa va intrebam ceva pentru care sigur va alegeti cu un N (dar nu de la NUP). Cata spaga ati luat in toti acesti ani de cand sunteti primar? Nu stiti? FAZAN!

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1