Campania „Fara penali in functii publice” obstructionata: Jandarmii au intrerupt conferinta de presa a USR Maramures (VIDEO)

USR Maramures a sustinut joi dimineata o conferinta de presa in aer liber. Conducerea partidului a ales ca loc de desfasurare a intalnirii cu presa aleea din fata Hotel Maramuresul, pentru ca in spate sa se vada sediul Primariei Baia Mare.

Locul nu a fost ales intamplator. Institutia refuza de mai multe saptamani sa acorde USR Maramures autorizatie pentru amplasarea unui cort pe raza orasului pentru strangerea de semnaturi in campania „Fara penali in functii publice”. Tema conferintei a fost tocmai sicanele puse de Primarie si prezentarea unei situatii privind desfasurarea campaniei.

Inca inainte de inceperea conferintei, un angajat al Politiei Locale a venit sa le ceara celor din USR sa paraseasca spatiul, pentru ca nu au autorizatie. Dan Ivan, presedintele USR Maramures, i-a replicat angajatului trimis de primarul Baii Mari, ca nu are nevoie de autorizatie pentru desfasurarea unei conferinte de presa si ca nu este o actiune de protest sau un miting; in Baia Mare au avut loc, in ultimii ani, mai multe intalniri cu media in spatiul public. In replica, politistul local a amenintat ca va chema Jandarmeria.

In cateva minute, o duba cu 5 jandarmi au intrerupt conferinta. Presedintelui Dan Ivan si vicepresedintelui Dragos Moldovan au fost pusi sa se legitimeze. Deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a venit cu o replica la actiunea Jandarmeriei.

„Este alarmant ca o institutie a statului a fost atrasa intr-o capcana si folosita pentru intimidarea unei actiuni civice. Colegii mei erau in timpul unei conferinte de presa, dupa care voiau sa adune semnaturi de la trecatori. Un demers legal, nu desfasurau nicio demonstratie, nu au scandat, nu au blocat nicio artera de circulatie.

Erau doi membri USR. Voi cere explicatii Jandarmeriei Maramures pe tema acestei interventii. Avand in vedere ca vorbim de un apel fals la 112, este de datoria Jandarmeriei sa sanctioneze angajatul Primariei Baia Mare care a facut apelul, in conformitate cu prevederile Legii nr. 160 din 2008”.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1