„Campania Informare acasa! Siguranta in lume!” ajunge si in Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni si-a asumat, prin Programul de Guvernare 2018-2020, derularea unor programe pentru sustinerea procesului de integrare a romanilor in tarile unde traiesc, studiaza sau muncesc. In acest sens, Campania Informare acasa! Siguranta in lume! este destinata romanilor care doresc sa munceasca, sa studieze si sa locuiasca in strainatate.

Scopul Campaniei este de a realiza o informare corecta si cat mai completa a potentialilor migranti romani in ceea ce priveste drepturile pe care le au in statele membre ale Uniunii Europene.

„Data fiind complexitatea problemelor care fac obiectul campaniei, aceasta campanie se deruleaza in parteneriate cu: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptii, asigurand astfel o informare profesionala si autorizata.

Avand in vedere diversitatea de varsta si de ocupatie a potentialilor migranti, fie in calitate de lucratori sau in cea de elev ori student, s-a stabilit ca prima etapa a campaniei sa se adreseze populatiei scolare si universitare, in perioada mai-iunie. Cea de a II-a etapa, dedicata informarii si preventiei adultilor care doresc sa munceasca in afara granitelor tarii, in domeniul serviciilor, in special agricultura, urmeaza sa se desfasoare in perioada septembrie-octombrie, cu sprijinul consiliilor judetene si al unitatilor administrativ-teritoriale”, se arata intr-un comunicat de presa al ISJ Maramures.

Astfel, in prima etapa, se va desfasura o caravana a campaniei in fiecare judet, in care, cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene, se vor realiza intalniri cu reprezentantii grupului tinta, iar fiecare institutie partenera va prezenta aspectele specifice.

Evenimentul din judetul Maramures va avea loc maine, 11 mai 2018, incepand cu ora 10.00, in sala festiva de la ”Colegiul National Gheorghe Sincai”, Baia Mare, in prezenta secretarului de stat in Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, Lilla Debelka.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole