Campania Nationala ”Informare acasa! Siguranta in lume!, derulata si in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

Secretarul de stat Lilla Debelka din cadrul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni a prezentat, luni, 5 august, in sala ”Bogdan Voda” a Palatului Administrativ, scopul Campaniei Nationale ”Informare acasa! Siguranta in lume!, editia 2019, dar si cele mai importante elemente si activitati care sunt derulate pentru cetatenii romani care pleaca la studii sau la munca in strainatate, anunta Prefectura Maramures intr-un comunicat de presa.

Campania are ca obiectiv cresterea gradului de informare a romanilor cu privire la riscurile la care se pot expune odata cu decizia de a cauta un loc de munca, un program de studiu sau alte oportunitati in afara granitelor Romaniei.

La eveniment au fost prezenti prefectul Vasile Moldovan, subprefectul Alexandru Cosma, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus, reprezentanti ai structurilor teritoriale MAI, reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice locale, reprezentanti ai serviciilor publice deconcentrate, respectiv institutii publice de cultura, reprezentanti ai mediului universitar, studenti.

Despre semnificatia derularii campaniei nationale si importanta actiunilor de informare a cetatenilor au vorbit prefectul Vasile Moldovan, vicepresedintele CJ, Ioan Doru Dancus, directorii Mariana Macarie, Teodor Ardelean, Rares, Pop, reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures, Casei Judeteana de Pensii Maramures, Administratiei Judetene a Finantelor Publice Maramures, Centrului Regional Impotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, Autoritatii Electorale Permanente.

Prin aceasta initiativa, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni urmareste ca tot mai multi romani sa isi cunoasca drepturile si responsabilitatile pe care le au ca cetateni europeni si sa stie, totodata, cum sa actioneze cand drepturile le sunt incalcate atunci cand se afla peste hotare ca turisti, la studii sau in calitate de angajati.

Institutiile partenere ale Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni in desfasurarea campaniei nationale sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ministerul Tineretului si Sportului, Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptii. Campania nationala ”Informare acasa! Siguranta in lume! continua in toate judetele. ”Un cetatean informat, un cetatean castigat!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2