Campania pentru “Cumintenia Pamantului” a fost un esec

Reclame home 1
Reclame home 1

constantin-brancusi-cumintenia-pamantului_1Vineri, a fost ultima zi a subscriptiei publice pentru cumpararea de catre stat a “Cuminteniei Pamantului”, statuia lui Constantin Brancusi. In ciuda unor nume prestigioase, personalitati si companii puternice, implicate in sustinerea campaniei s-au strans din donatiile romaniilor doar 1 milion de euro, asteptarile celor implicati, fiind de 6 milioane de euro.

Astfel, pana la 30 septembrie, s-au strans in total 1.163.032 de euro prin intermediul canalelor puse la dispozitie: 201.704 de euro pe site-ul campaniei, 67.526 de euro prin intermediul eMag.ro, 748.350 de euro prin transfer bancar in conturile Ministerului Culturii si 145.452 de euro prin sms.

Chiar daca Campania a fost un insucces, Guvernul si-a asumat faptul ca va plati diferenta.

La inceputul lunii septembrie, parlamentarii din Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor au adoptat un amendament la OUG 10/2016 privind achizitionarea sculpturii “Cumintenia Pamantului”prin care Guvernul este obligat sa plateasca diferenta de bani pana la 11 milioane de euro.

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a sustinut ca suma de 11 milioane reprezinta “o afacere” pentru statul roman. “Lucrarea poate fi scoasa din tara, asa cum nenumarate piese din tezaur sunt scoase si participa la expozitii in afara tarii. Proprietarul o poate da in custodia marilor muzee ale lumii, cu obligatia sa se reintoarca in tara peste ani de zile. Eu de aceea am spus, 11 milioane este un pret excelent”, a punctat Paleologu, potrivit Adevarul.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. razvan martin

  era de asteptat sa fie un esec …. pe langa ca statul ne fura , ne mai cere sa ii si dam bani :))) na de-aici luati _|_

  Reply
 2. CIOLOCA MARIANA

  FACETI O LICITATIE SI PENTRU PERSOANELE CARE BANCILE LE-AU FURAT CASELE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  SA VEDEM CITI BANI SE STRANG PENTRU ACESTIA.??????????????????????????????????????

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole