Campania Spune NU violentei domestice, la final

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 10 decembrie, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Omului, se incheie campania Spune NU violentei domestice!, campanie ce s-a derulat pe parcursul a 16 zile, incepand cu data de 25 noiembrie, ce a marcat Ziua Internationala de Eliminare a Violentei impotriva Femeilor.

„Pe parcursul celor 16 zile alocate campaniei, toate materialele informative realizate sub egida OSCE au fost distribuite la sectiile de politie rurala de pe raza judetului Maramures, Politia Somcuta Mare si Politia Municipiului Baia Mare. Politistii au aplicat afisele in zone cu vizibilitate ridicata si au incurajat cetatenii sa nu ramana indiferenti la suferinta victimelor, ci sa anunte politia ori de cate ori sunt martori ai violentei sau a abuzurilor de orice fel.

De asemenea au fost difuzate spoturi radio cu mesaje antiviolenta la 3 posturi de radio din judet. Iar in mijloacele de transport in comun din Municipiul Baia Mare, ruleaza spotul video al campaniei, spot care promoveaza linia de asistenta gratuita valabil pe teritoriul Romaniei 0800-500-333”, anunta IPJ Maramures.

In cadrul orelor de prevenire sustinute in aceasta perioada in unitatile de invatamant, politistii au atins si subiectul drepturilor victimelor unor infractiuni. Conform prevederilor Legii nr. 211/2004 privind unele masuri pentru asigurarea informarii, sprijinirii si protectiei victimelor infractiunilor, actualizata, serviciile de sprijin si protectie sunt acordate atat victimelor infractiunilor, cat si membrilor familiei acestora.

Acestea pot fi: informare privind drepturile victimei, consiliere psihologica, consiliere juridica, consiliere privind aspectele financiare, servicii de insertie/reinsertie sociala, sprijin emotional si social in scopul reintegrarii sociale, informatii si consiliere cu privire la rolul victimei in cadrul procedurilor penale, inclusiv pregatirea pentru participarea la proces. Serviciile de sprijin si protectie pot fi acordate in: centre de zi sau centrele rezidentiale cu gazduire pe perioada determinata care ofera cazare provizorie adecvata pentru victimele care au nevoie de un loc sigur din cauza unui risc iminent de victimizare secundara si repetata sau de intimidare si razbunare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole