CAMPANIE COLECTARE – Maramureșenii, cei mai darnici la donat alimente pentru cei nevoiași

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada Paștelui, Banca Regională Pentru Alimente Oradea a strâns peste 6 tone de produse de la clienții Lidl România, în cadrul campaniei de colectare organizată de retailer împreună cu Rețeaua Națională a Băncilor Pentru Alimente. Vorbim de alimente neperisabile pentru persoanele aflate în nevoie din toată regiunea Bihor, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Alimentele au fost strânse în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei de colectare de alimente, organizată de Lidl România în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. În toată țara, au fost colectate cu ajutorul clienților Lidl peste 31 de tone de alimente.

„Alimentele colectate de Banca Regională Pentru Alimente Oradea au fost donate de persoane fizice în 12 magazine Lidl din întreaga regiune, respectiv 5 în județul Bihor, 5 în Maramureș, 1 în Satu Mare și 1 în Sălaj. Orașele implicate în campanie au fost: Oradea, Salonta, Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmației, Satu Mare și Zalău.

De Paște, Lidl România în parteneriat cu rețeaua națională a Băncilor pentru Alimente din România a organizat cea de-a treia campanie națională de colectare de alimente, în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. Aceasta s-a desfășurat în 120 de magazine Lidl din țară. Între 19 aprilie și 16 mai, clienții retailerului au donat peste 31 de tone de alimente neperisabile din categorii ce nu necesită o temperatură specială de păstrare în cutiile amplasate după casele de marcat. Alimentele au fost distribuite către 142 de organizații cu programe social-caritabile din toată țara.

Aceasta este a doua oară în care Banca Regională Pentru Alimente Oradea se implică în campanie, organizând la nivel regional colecta de produse alimentare. De data aceasta, Banca a strâns în total peste 6 tone de alimente în toate județele din regiunea sa, după ce în ediția precedentă a campaniei, în decembrie 2020, s-au colectat 1253 kg în Oradea și Baia Mare.

În cadrul campaniei organizate cu ocazia sărbătorilor pascale de anul acesta, bihorenii au donat 2131 kg de alimente în 5 magazine Lidl: 4 în Oradea și 1 în Salonta. Maramureșenii au donat 3511 kg de produse: 2484 kg alimente în cele 3 magazine din Baia Mare, 399 kg în Baia Sprie și 628 kg în Sighetu Marmatiei. Zălăuanii au donat 279 kilograme, iar sătmărenii 117 kg”, arată cei de la Banca pentru Alimente Oradea.

Din totalul produselor colectate în campania de anul acesta, ponderea cea mai mare au avut-o alimentele de baza, însumând 5120 kg de paste făinoase, cereale boabe, făină, mălai, gris, zahăr, orez, ulei, lapte UHT, urmate de 382 kg de conserve și borcane de legume, fructe sau carne, 341 kg de dulciuri și 194 kg de produse de igienă și altele.

Mai trebuie spus doar că în restul anului, rețeaua Băncilor Pentru Alimente preia de la companii produse în surplus, cum sunt stocurile sezoniere, mărfurile refuzate la platformă din motive estetice, produsele provenite din campanii de marketing, testări de sortimente noi sau produsele ce se apropie de termenul de expirare și vor trebui retrase de la raft. Toate produsele sunt în termenul de valabilitate și bune pentru consum uman, astfel că sunt donate imediat beneficiarilor. Din motive de trasabilitate, alimentele nu pot fi donate direct persoanelor fizice, ci doar prin intermediul ONG-urilor ce implementează programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2