Campanie de informare pentru tineri: „Ce Face EUropa pentru Mine?”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Judetean Maramures, in calitate de entitate afiliata, implementeaza impreuna cu Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures proiectul „Centrul Europe Direct Maramures 2018-2020”, finantat de Reprezentanta Comisiei Europene din Romania.

In cadrul campaniei de informare pentru tineri „Ce Face EUropa pentru Mine?”, reprezentantii echipei de proiect au fost prezenti la Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” din Seini, unde au organizat un eveniment de informare. Campania desfasurata de a lungul anului 2019 a urmarit prezentarea platformei dedicate https://what-europe-does-for-me.eu , in prima parte accentul fiind pus pe alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, iar la ultimele prezentari au fost incluse teme de actualitate, un exemplu fiind Ziua Internationala a Drepturilor Omului (10 decembrie).

Avand in vedere ca publicul prezent a fost constituit din tineri, s-a optat pentru cateva mentiuni generale legate de Programul Erasmus+, permisele de calatorie DiscoverEU (pentru cei care anul viitor vor implini 18 ani) si Corpul European de Solidaritate. Au fost oferite scurte informatii despre protectia drepturilor omului in Uniunea Europeana si s-au discutat rezultatele ultimului sondaj de tip Eurobarometru, conform caruia drepturile omului, libertatea de exprimare, egalitatea de gen sunt in topul listei valorilor fundamentale europene.

Chestionar cu 10 intrebari propus de EuroStat

Fiind in mijlocul unor elevi, care studiaza la un liceu cu profil tehnologic, s-au dezbatut teme legate de sectorul agricol din Uniunea Europeana si a fost parcurs un chestionar cu 10 intrebari propus de EuroStat, Serviciul Statistic al Comisiei Europene. Asa s-a aflat ca Romania este „fruntasa” intre statele membre in ceea ce priveste contributia sectorului agricol la Produsul Intern Brut (PIB), respectiv 4,1% pentru anul 2018. De asemenea Romania este statul membru in care, la nivelul anului 2018, valoarea productiei de culturi agricole a fost de 3 ori mai mare decat valoarea productiei animaliere.

La final a fost felicitat colectivul de elevi si profesori ai Liceului „Alexiu Berinde” pentru obtinerea titlului de Scoala Ambasador a Parlamentului European in Romania. Liceul va fi inclus si in anul 2020 in seria de activitatile de informare si comunicare ale Centrului Europe Direct Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2