Campanie de prevenire a furturilor din locuinte, in Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

actiune politiePentru a aduce in atentia cetatenilor importanta propriilor atitudini in reducerea riscului in ceea ce priveste furturile din locuinte, Politia Romana in parteneriat cu Groupama Asigurari S.A. desfasoara in perioada martie – septembrie 2016, la nivel national, campania de prevenire a furturilor din locuinte „Neglijenta, invitatie deschisa la furt”.

Astfel, pe parcursul zile de marti, 5 aprilie, politistii maramureseni au fost prezenti in mai multe zone de pe raza municipiului Baia Mare, pentru a informa cetatenii cu privire la modalitatile de prevenire a unor astfel de furturi.

Desi in ultimii ani tendinta a fost una descrescatoare (de la 35.150 de furturi din locuinte la nivel national in 2012, 31.040 in 2013, 29.925 in 2014, la 28.442 in 2015), prevenirea infractiunilor contra patrimoniului ramane una dintre prioritatile Politiei Romane.

Principalele conditii care au favorizat furturile din locuinte sunt reprezentate de: imprietenire, usa neasigurata, escaladare – multe din ele fiind urmare a ferestrelor lasate deschise.

„Prevenirea infractiunilor contra patrimoniului reprezinta o prioritate a Politiei Romane.  Acordam o atentie deosebita furturilor din locuinta, acestea avand un impact deosebit in perceptia populatiei in ceea ce priveste siguranta personala.

Este foarte important ca fiecare dintre noi sa fie informat cu privire la pericolele existente privind furturile din locuinte si sa ia masuri elementare de precautie”, a spus comisar-sef de politie Constantin Stroescu, director al Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinta, politistii maramureseni va recomanda:

Nu permiteti accesul in locuinta celor care vin sa-ti prezinte diverse „promotii”, in scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Daca suna la usa persoane ce pretind ca reprezinta institutii care ofera servicii publice (deratizare, instalatii electrice, termice sau de gaz etc.), nu le lasati sa intre in casa decat dupa verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu si daca sunt insotite de administratorul imobilului!

Nu oferiti informatii necunoscutilor despre bunurile pe care le detii sau despre vecini, nici macar celor care, sustinand ca sunt reprezentantii unor institutii, nu pot face aceasta dovada!

Evitati depozitarea la vedere, pe balcon sau in fata usii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ati achizitionat!

Nu comunicati date despre plecarea de acasa pentru o perioada mai lunga in convorbirile cu alte persoane sau pe retele de socializare. Discutati aceste aspecte doar cu cei in care aveti incredere si care pot sa vina zilnic sa va ridice corespondenta si sa lase impresia de casa locuita!

Nu postati pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca detineti in casa bunuri de valoare!

Bijuteriile in cantitati mari, banii, actiunile sau alte valori trebuie pastrate in depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparatii apelati la firme autorizate!

Achizitionati sisteme de inchidere/asigurare care sa corespunda din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeti incuietori care sunt prevazute cu chei ce nu pot fi multiplicate usor!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole