Campanie de prevenire a violentei in liceele din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cum rezolvam situatiile conflictuale? Ce se poate intampla cand alegem violenta? Care sunt valorile dupa care ne conducem? Ce asteptari avem de la cei din jur si mai ales ce oferim?

Toate acestea precum si teme legate de consecintele consumului de substante interzise si de raspunderea penala care vine odata cu implinirea varstei de 14 ani vor fi dezbatute in acest semestru de politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii cu elevii de liceu din judetul Maramures. Primele intalniri au avut loc la Colegiul National Mihai Eminescu din Baia Mare si Liceul Borsa.

Violenta este nociva. Puterea nu se dobandeste nici apeland la cuvinte care produc suferinta, nici adoptand atitudini si comportamente de natura a-l pune pe celalalt  in pericol. Elevii au inteles in cadrul discutiilor interactive cu politistii ca indiferent  de formele pe care le imbraca, violenta naste violenta, iar vorbele, desi nu lasa rani vizibile pe corp, pot lovi greu. In ciuda provocarilor de orice fel, fiecare poate contribui la diminuarea acestui fenomen.

Si, pentru ca ieri la Borsa politistii au fost insotiti de un reprezentant al Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Maramures, acesta  le-a vorbit elevilor despre consecintele consumului de substante interzise si le-a prezentat filme preventive pe acest subiect”, se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Maramures.

Elevii au fost informati si despre raspunderea penala a minorilor si masurile educative care se pot dispune impotriva celor care comit fapte penale si raspund penal.

Campania se va incheia cu faza judeteana a concursului preventiv „Scoala fara violenta”, o competitie care ofera elevilor posibilitatea de a  aborda intr-un mod original recomandarile politistilor, prin combinarea educatiei cu arta teatrala, pentru a transmite un mesaj de impact cu privire la prevenirea manifestarilor violente.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2