Campanie: „Vacanta in siguranta alaturi de jandarmii maramureseni”

Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures, a demarat  campania preventiv-educativa intitulata „Vacanta in siguranta alaturi de jandarmii maramureseni”.

In cadrul acestei campanii, in cursul zilei de ieri, 20 iunie a.c., intre orele 10:00-13:00,  in statiunea turistica Cavnic, militarii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic au desfasurat activitati specifice, cu un grup format din 28 de copii din municipiul Bucuresti. Acest grup se afla in tabara la Hotelul Super Schi din localitatea Cavnic. Copiilor le-au fost prezentate aspecte cu privire la atributiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifica Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Cavnic.

Totodata, reprezentantii structurii de Jandarmerie Montana le-au prezentat copiilor si reguli de conduita in mediul montan si protejarea acestuia, tehnici esentiale de supravietuire in mediul montan, dotarea minima obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere,  masuri luate in cazul muscaturii de catre serpi veninosi, precum si elemente de baza pentru consumarea apei din fantani si vai de munte  precum si alte pericole la care se expun pe timpul deplasarilor pe munte. Copiii din tabara au fost instruiti de catre jandarmi cum sa acorde primul ajutor si cum sa alarmeze echipele de salvare in caz de nevoie.

De asemenea azi, 21 iunie a.c., intre orele 13:00-20:00, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Suior, desfasoara activitati specifice, cu un grup format din 40 de copii din judetul Maramures, in statiunea Izvoare, in tabara organizata de catre Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, iar maine, 22 iunie a.c.,  intre orele 10:00-16:00, in statiunea turistica Cavnic, jandarmii montani vor desfasura activitati specifice,  cu un grup format din 20 de copii din judetul Satu Mare, grup care se afla in tabara la Hotelul Super Schi din localitatea Cavnic.

„Campania preventiv – educativa „Vacanta in siguranta alaturi de jandarmii maramureseni” va continua  pe toata perioada vacantei de vara, iar in cadrul acesteia, vor avea loc intalniri atat cu elevi din judetul nostru, cat si cu cei care se afla in tabere organizate si sunt in  vizita in Maramures”, a relatat cpt Radu Vasile, purtator de cuvant la Jandarmeria Maramures.

Informatii furnizate de IJJ Maramures

A.A.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole