Campionul national Robert Dobai, la startul MTB Maraton Baia Mare 2014

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Peste 120 de inscrisi la maratonul de ciclism cu cea mai mare diferenta de nivel din Romania.

Mai putin de doua saptamani au mai ramas pana la startul celei de-a opta editii a MTB Maraton Baia Mare 2014, singurul maraton de ciclism din Maramures si cel mai longeviv din tara.

In 5 iulie, in statiunea Izvoare se vor aduna ciclisti din toata tara, printre ei aflandu-se si campionul national Robert Dobai, baimareanul cu cele mai bune rezultate la competitii de gen din Romania si strainatate.

Sportivul in varsta de 23 de ani face parte din echipa Nomad Merida CST si de cinci ani participa constant la concursurile de anduranta din MTB. Robert Dobai a.k.a ‘’Varu” detine titlul national la cross country si la maraton – categoria U23 din anul 2012.

El a mai ocupat locul 1 in clasamentul general de la cel mai dificil maraton din Romania – Geiger MTB Challange, locul 1 la categoria Elite la Maratonul Fagetului si la traseul mediu de la Szilvasvarad (Ungaria). In cadrul celui mai mare maraton de MTB din Austria – Salzkammergut MTB Trophy, la traseul de 119 km baimareanul s-a clasat pe locul 9.

O alta reusita notabila este castigarea campionatului national de maraton de anul trecut la categoria Elite. Din cauza unor neintelegeri legate de licenta de concurs, baimareanului nu i s-a mai acordat titlul, dar chiar si asa si-a dovedit valoarea.

Despre MTB Maraton Baia Mare 2014, Robert Dobai a declarat: “Traseul lung de la maraton este la ora actuala unul dintre cele mai dificile trasee din cadrul unei competii MTB din Romania. In primul rand este traseul cu cea mai mare diferenta de nivel din tara, insumand peste 3200 de metri pe o distanta de aproximativ 90 de kilometri. In al doilea rand, traseul lung este unul foarte variat. In prima parte exista o serie de coborari pe singletrail, cu un grad de dificulate peste medie, iar in a doua parte predomina drumurile forestiere cu urcari constante, destul de lungi si solicitante din punct de vedere fizic. Parcurgerea traseului lung dureaza intre 4 ore jumate si 5 ore pentru sportivii de performanta, fapt care situeaza traseul lung printre traseele cu cea mai mare durata de timp necesara parcurgerii.”

Acesta a participat, cu exceptia anului 2009 cand a suferit o accidentare, la toate editiile MTB Maraton Baia Mare. Pana acum a castigat locul 1 la traseul mediu in anul 2007 si a ocupat aceeasi pozitie in 2010 si 2012 dar pe distanta lunga. In 2013 a terminat al doilea, dupa belgianul Wouter Cleppe, un nume cu rezonanta in mountainbike-ul de anduranta.

La editia 2014, deja s-au inscris la start peste 120 de ciclisti din judetele Maramures, Cluj, Bihor, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Arad si Timisoara. Concurentii pot alege intre trei trasee: hobby – 27 de km, semimaraton – 43 km, 1600 m diferenta de nivel, si maraton – 85 km, peste 3000 m diferenta de nivel.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *