Canada a adoptat un proiect de lege ce interzice cresterea balenelor si delfinilor in captivitate

PNL

Camera Comunelor din Canada a aprobat luni un proiect de lege prin care este interzisa cresterea balenelor si delfinilor in captivitate, relateaza Xinhua, informeaza AGERPRES.

Intitulat ”Free Willy” de cei care l-au propus, proiectul de lege marcheaza o noua era in legislatia in materia drepturilor animalelor.

Pentru prima data, dupa adoptarea legii, canadienii pot fi gasiti vinovati pentru posesie de mamifere marine, nu doar pentru rele tratamente aplicate acestora.

Legea va sanctiona cresterea in captivitate a balenelor, delfinilor si marsuinilor, insa cuprinde totodata o prevedere ce permite institutiilor de profil sa detina mamifere marine nascute sau concepute inainte de adoptarea actului.

Parcul ”Marineland” si Acvariul din Vancouver sunt singurele institutii din aceasta tara care detin cetacee.

De asemenea, legea interzice importul si exportul de mamifere marine in Canada, fiind exceptate insa situatiile in care acestea fac obiectul cercetarilor stiintifice sau cele care sunt ”in interesul” animalelor.

Legea a fost introdusa in Senat in 2015 si a ajuns in cele din urma in Camera Comunelor.

Proiectul de lege este una din cele patru acte legislative care vizeaza tratamentul animalelor si care sunt se afla in prezent in atentia Parlamentului canadian.

Camera Comunelor ar putea adopta masuri ce legislative ce interzic taierea aripioarelor rechinilor si toate formele de lupte intre animale, dar si testarea produselor cosmetice pe animale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1