Canada i-a acordat azil tinerei saudite care a fugit de familia ei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Canada a decis sa acorde azil unei tinere saudite de 18 ani care a fugit de familia ei, a anuntat vineri premierul canadian, Justin Trudeau, a carui tara se afla intr-o disputa cu Riadul pe tema drepturilor omului, relateaza AFP, titreaza Agerpres.

Rahaf Mohammed Al-Qunun afirma ca a dorit sa fuga de abuzurile psihologice si fizice din partea familiei sale. Ea se afla deja in drum spre Toronto, unde este asteptata sambata dimineata, cand premierul canadian a facut anuntul vineri.

„I-am acordat azil. Suntem incantati sa facem acest lucru, deoarece Canada este o tara care tine cont cat este de important sa aperi drepturile persoanei si femeilor in intreaga lume. Pot confirma ca am acceptat cererea ONU”, a declarat presei prim-ministrul la scurt timp dupa ce autoritatile thailandeze au anuntat plecarea lui Rahaf Mohammed Al-Qunun spre Canada.

Acest anunt a pus capat unei afaceri care dura de o saptamana si pe care tanara de 18 ani a facut publica creand in graba un cont pe Twitter. In vizita in Kuweit cu familia sa, Rahaf Mohammed al-Qunun a hotarat sa fuga de la parinti la sfarsitul saptamanii trecute luand un avion spre Bangkok, unde a fost arestata. Dupa ce si-a mediatizat cazul, Rahaf Mohammed al-Qunun a fost plasata sub protectia Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) in Thailanda si o cerere de azil a fost adresata mai multor tari, printre care si Australia initial.

Foto: Sky News

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2