Canada: Incendiile de padure continua sa faca ravagii in British Columbia. Mii de persoane au fost evacuate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Focul a continuat sa mistuie marti portiuni ample din padurile provinciei canadiene British Columbia (vest) si, desi unii localnici au preferat sa ramana in casele lor, numarul persoanelor evacuate a crescut la 46.000, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

In aceasta provincie de pe coasta Pacificului, 155 de focare au ramas in continuare active dintre care 15 reprezinta “o amenintare reala pentru comunitate”, a declarat Kevin Skrepnek, purtatorul de cuvant al serviciilor locale de lupta impotriva incendiilor de padure.

Peste 327.000 de hectare de vegetatie au ars de la inceputul lunii aprilie, in principal in luna iulie.

La Kamloops, un oras de aproximativ 100.000 de locuitori, aflat la 350 km distanta de Vancouver, voluntari din serviciile de ajutorare s-au organizat pentru primirea sinistratilor. Sute de paturi de campanie au fost instalate intr-o sala de gimnastica pentru cei care au fugit din calea flacarilor si care au venit de la distante de peste 300 de kilometri.

Aproximativ 3.000 de pompieri, asistati de 220 de elicoptere si avioane, lupta sa stinga focurile.

Incendiile au obligat inchiderea unor ample portiuni din parcurile nationale, precum cel din Banff, in Alberta. Accesul intr-un sector al acestui parc, vizitat anual de 4 milioane de turisti, a fost interzis publicului incepand de luni.

British Columbia este, asemenea Californiei din SUA, afectata frecvent de incendii de padure. Insa amploarea dezastrului din acest an se apropie de cel din 2003, cand incendiile au obligat evacuarea a peste 50.000 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2