Canada si SUA incearca sa determine cauzele afluxului de imigranti ilegali de la frontiera lor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Canada si Statele Unite au decis vineri sa coopereze pentru a determina cauzele afluxului de imigranti care traverseaza ilegal frontiera, a anuntat ministrul canadian al securitatii publice, Ralph Goodale, la sfarsitul unei intalniri cu omologul sau american John Kelly, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

“Nimeni nu sugereaza construirea unui zid de-a lungul frontierei canadiene”, a declarat Ralph Goodale intr-o conferinta de presa, referinta implicita la decizia presedintelui american Donald Trump de a ridica un zid la frontiera SUA cu Mexicul.

“Datele biometrice si biografice” ale solicitantilor de azil sunt totusi analizate in incercarea de a afla cum au ajuns imigrantii in Canada si pentru a elimina orice eventual “risc terorist”.

Intalnirile secretarului american pentru securitate interna, John Kelly, cu mai multi ministri canadieni s-ar derulat departe de media. Intr-un interviu pentru postul public de televiziune CBC, el a negat implicit ca afluxul de imigranti din Canada este legat de decretul SUA anti-imigratie.

Majoritatea imigrantilor care au traversat ilegal frontiera canadiano-americana erau prezenti legal pe teritoriul american, iar “multi au fost in SUA doar pentru o perioada scurta, de cateva zile, inainte de a ajunge in Canada”, a spus John Kelly la CBC.

De altfel, “nu prea inteleg” de ce imigrantii efectueaza un astfel de traseu din tarile lor de origine, a adaugat el.

Canada si SUA vor aduna date pentru a afla “cine este implicat in aceasta migratie, unde incepe calatoria, cat timp au petrecut imigrantii in tranzit sau au stat in SUA, factorii care influenteaza aceasta migratie si, din punct de vedere logistic, cum se realizeaza ea”, a spus Goodale.

Ministrul considera ca persista “ingrijorarile privind securitatea”, in special in legatura cu retelele de traficanti.

“Nu avem pentru moment nicio proba ca asa ar sta lucrurile, insa vrem sa stim daca aceasta migratie este motivata de interese mercantile”, a declarat Goodale, vorbind in special despre potentiale “cazuri de exploatare” sau de “trafic de fiinte umane”.

Cele doua tari vor sa traseze “un portret detaliat al situatiei de cele doua parti ale frontierei” si al “resurselor legale disponibile pentru a remedia” problema chiar daca, potrivit lui Ralph Goodale, este imposibil pentru moment sa se traga concluzii privind cauza exacta a cresterii numarului de solicitanti de azil in Canada.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1