Canada, tot mai des tinta a atacurilor informatice

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Canada este din ce in ce mai mult tinta unor atacuri cibernetice din partea gangsterilor, a unor state straine si a piratilor informatici, a declarat ministrul canadian al securitatii publice Ralph Goodale marti, citand un raport care sugereaza investitia “inadecvata” a guvernului in domeniu, potrivit AFP, informeaza AGERPRES.

Canada nu investeste suficient in securitatea sa informatica si prea multe atacuri reusesc inca sa penetreze sistemele electronice guvernamentale, a conchis intr-un raport Centrul de securitate a telecomunicatiilor (CST) canadian.

Raportul Centrului, echivalentul canadian al Agentiei americane de supraveghere (NSA), precizeaza ca guvernul stopeaza in fiecare zi aproape 600 de milioane de tentative de intruziune care urmaresc sa identifice sau sa exploateze o bresa informatica.

Intre 2013 si 2015, centrul a inregistrat in medie doar 2.500 de tentative anual “patronate de state” straine.

6% din aceste atacuri din partea unor state straine au penetrat sistemele guvernului canadian in 2013, dar acest procent “s-a redus la mai putin de 2% in 2015”, a afirmat ministrul Ralph Goodale.

“Unele dintre ele sunt simple deficiente”, a indicat el, precizand totusi ca “altele sunt motivate de intentii criminale”.

Aceste atacuri provin in principal din partea “crimei organizate” si a unor “state rauvoitoare”, dar si a unor “pirati ascunsi in pesterile lor”, potrivit lui.

Guvernul canadian nu a reusit sa creeze punti de legatura cu sectorul privat in acest domeniu pentru ca “se pare ca exista o lipsa de incredere din partea companiilor din sectorul privat in ceea ce priveste capacitatea sectorului public de a-si proteja informatiile”, indica raportul.

Potrivit concluziilor unui comitet senatorial asupra problemelor din securitatea cibernetica, aproape opt milioane de canadieni au fost victime ale criminalitatii informatice in anul trecut.

Atacurile informatice provoaca daune in fiecare an de circa 400 miliarde de dolari canadieni (266 miliarde de euro) companiilor in lume, cifra care s-ar putea ridica la 2.000 de miliarde de dolari pana in 2020, potrivit lui Goodale.

In fata suspiciunilor asupra ingerintei ruse in alegerile americane din 2016, Ottawa va lua masuri pentru a-si proteja procesul electoral.

In luna iulie, Agentia canadiana de informatii avertizase guvernul ca grupuri de pirati informatici ar risca sa incerce interferari in procesul democratic al viitoarelor alegeri federale din 2019.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2