Canada-Trei alpinisti renumiti si-au pierdut viata dupa o avalansa in Muntii Stancosi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Trei alpinisti profesionisti renumiti sunt dati disparuti si sunt considerati morti dupa o avalansa produsa in Muntii Stancosi din Canada, a anuntat agentia federala Parks Canada, relateaza dpa si Reuters, titreaza Agerpres.

Americanul Jess Roskelley, 36 de ani, si austriecii David Lama, 28 de ani, si Hansjörg Auer, 35 de ani, si-ar fi pierdut viata dupa ce au incercat sa ajunga pe varful muntelui Howse Peak din Parcul National Banff.

Roskelley este cunoscut pentru ca a escaladat Muntele Everest in 2003, la varsta de 20 de ani, devenind la vremea respectiva cea mai tanara persoana care a escaladat cel mai inalt munte din lume. Lama si Auer erau alpinisti de talie mondiala care au parcurs unele dintre cele mai dificile rute din lume.

„Cu tristete va informam ca David Lama, Jess Roskelley si Hansjoerg Auer, membri ai Global Athlete Team, au fost surprinsi de o avalansa pe 16 aprilie in Alberta, Canada”, a anuntat compania de imbracaminte „outdoor” The North Face, sponsorul celor trei alpinisti.

„Ei sunt dati disparuti si echipele de cautare presupun ce este mai rau”, a mai spus The North Face.

Parks Canada, agentia federala care administreaza parcurile nationale canadiene, a spus ca, pe baza descoperirilor de la fata locului, toti cei trei alpinisti sunt considerati morti.

„Ancheta este in curs de desfasurare, insa eforturile de recuperare sunt blocate in prezent din cauza pericolului producerii de noi avalanse si din cauza conditiilor periculoase de la fata locului”, a anuntat Parks Canada.

Foto: Gripped Magazine

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2