Canada trimite 200 de instructori militari in Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

soldatiCanada va trimite in Ucraina circa 200 de instructori militari care vor contribui la pregatirea soldatilor ucraineni, accentul urmand sa fie pus pe neutralizarea minelor si a dispozitivelor explozive, a anuntat marti premierul canadian, Stephen Harper, citat de AFP, transmite Agerpres.

Militarii canadieni se vor alatura celor americani si britanici aflati deja in Ucraina pentru ‘a ajuta aceasta tara (…) sa-si apere suveranitatea, securitatea si stabilitatea in fata agresiunii ruse’, a declarat seful executivului de la Ottawa. El a precizat ca militarii canadieni vor ramane in Ucraina aproape 2 ani, pana pe 31 martie 2017. In cadrul misiunii lor, ei vor instrui politia militara ucraineana si vor participa la programe de formare medicala, de neutralizare a explozivilor, pentru asigurarea securitatii zborurilor si modernizarea sistemelor logistice.

De asemenea, impreuna cu militarii americani, cei canadieni vor instrui Garda nationala ucraineana in ceea ce priveste tacticile de lupta individuale si in formatie.

Programele de antrenament se vor desfasura in special la baza de parteneriat cu NATO, aflata la Iaroviv, aproape de granita cu Polonia, precum si la centrul de deminare situat in apropierea localitatii Kamianet-Podilski, tot in partea de vest a tarii.

Dupa declansarea conflictului armat din Ucraina, premierul Stephen Harper s-a aratat un sustinator deschis al guvernului de la Kiev, care se confrunta cu separatistii prorusi. Circa un milion de ucraineni traiesc in Canada, tara ce a furnizat anul trecut Ucrainei un ajutor militar defensiv.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole